Κύπρος: Τις τουρκικές προκλήσεις θα θέσει σήμερα ο Αναστασιάδης σε Michel και Merkel

Κύπρος: Τις τουρκικές προκλήσεις θα θέσει σήμερα ο Αναστασιάδης σε Michel και Merkel

Οι τουρκικές προκλήσεις στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν κατά την αποψινή τηλεδιάσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Καγκελαρίου της Γερμανίας με ηγέτες χωρών μελών της ΕΕ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει απόψε στις 7.30μμ, σε τηλεδιάσκεψη μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών κρατών, δηλαδή άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες, και συγκεκριμένα τις Εσθονία, Ουγγαρία, Ιταλία, Πολωνία και Σλοβενία.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να γίνουν ομαδικές συσκέψεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με κράτη μέλη προκειμένου να προετοιμαστεί η επερχόμενη ειδική Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα λάβει χώρα στις 24 Σεπτεμβρίου.

Θέμα της τηλεδιάσκεψης θα είναι οπωσδήποτε η Τουρκία και η κλιμακούμενη ένταση που προκαλεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Θα συζητηθούν, επίσης, οι σχέσεις ΕΕ – Κίνας ένεκα ότι έπεται τηλεδιάσκεψη κορυφής μεταξύ ΕΕ – Κίνας»./ibna