Βουλγαρία: Η Ελλάδα άνοιξε το συνοριακό σημείο ελέγχου Ilinden-Εξοχή για εμπορευματικές μεταφορές

Βουλγαρία: Η Ελλάδα άνοιξε το συνοριακό σημείο ελέγχου Ilinden-Εξοχή για εμπορευματικές μεταφορές

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης, η Ελλάδα άνοιξε το συνοριακό σημείο ελέγχου Ilinden-Εξοχή για εμπορευματικές μεταφορές, μετά από συνεχής οχλήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας προς την Ελληνική Κυβέρνηση για το άνοιγμα ενός ακόμα συνοριακού σημείου ελέγχου.

Το αίτημα της Βουλγαρίας αφορούσε το άνοιγμα ενός ακόμα συνοριακού σημείου διέλευσης με την Ελλάδα, λόγω του μεγάλου όγκου μέσων μεταφοράς εμπορευμάτων που συσσωρεύονταν στη μοναδική πύλη εισόδου στην σημείο εισόδου Kulata-Προμαχώνας.

Η ελληνική πρεσβεία στη Σόφια ενημέρωσε ότι οι οδηγοί θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), τουλάχιστον 24 ώρες πριν εισέλθουν στην Ελλάδα. Η διέλευση επιτρέπεται μόνο για φορτηγά με τους οδηγούς τους μετά την παρουσίαση του κωδικού QR.

Καθώς οι αρχικές πληροφορίες ήταν ότι το σημείο ελέγχου θα άνοιγε στις 7 Σεπτεμβρίου, υπήρχαν μεταφορείς, οδηγοί και εποχιακοί εργαζόμενοι που είχαν συγκεντρωθεί, ελπίζοντας να μπορέσουν να διασχίσουν το συνοριακό σημείο , αλλά αυτό δεν συνέβη.

Οι έμποροι από το Gode Delchev και την περιοχή έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα ότι η απαγόρευση εμποδίζει την επιχειρηματικότητα τους και έτσι υπήρξαν διαμαρτυρίες.

Το μοναδικό συνοριακό σημείο διέλευσης ως μοναδικό για τους τουρίστες που θέλουν να μεταβούν στην Ελλάδα παραμένουν τα Kulata-Προμαχώνα./ibna