Μαυροβούνιο: Οι ηττημένοι των εκλογών πανηγύριζαν την ήττα τους, καταγγέλει το Σοσιαλιστικό Κόμμα

Μαυροβούνιο: Οι ηττημένοι των εκλογών πανηγύριζαν την ήττα τους, καταγγέλει το Σοσιαλιστικό Κόμμα

Χθες το βράδυ, το Μαυροβούνιο βίωσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο: οι ηττημένοι στις εκλογές γιόρτασαν τη δική τους ήττα, όπως ισχυρίζεται το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα του Μαυροβουνίου.

««Υπερασπίστηκαν» το Μαυροβούνιο από εκείνους που πέτυχαν μια απίστευτη νίκη στις εκλογές, πεντακάθαρη. Όπως λένε, το υπερασπίστηκαν από εμάς που τώρα θα «μεταφέρουμε το Μαυροβούνιο στη Σερβία». Εάν δεν ήταν λυπηρό, θα ήταν αστείο. Ευχαριστούμε τους υποστηρικτές μας που έμειναν στα σπίτια τους και δεν προκάλεσαν με οποιεσδήποτε αντιδράσεις τους «εορτάζοντες», μεταξύ των οποίων και αυτοί που κατέστρεψαν το Μαυροβούνιο, όπως: Blažo Đukanović, Verica Maraš, αλλά και μερικοί υπουργοί, όπως ο Nikola Janovic και Milutin Simovic. Χθες το βράδυ υπερασπίστηκαν όχι το Μαυροβούνιο, αλλά τα εκατομμύριά τους, τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς, τις εταιρείες, τις τράπεζες και τους επαγγελματικούς χώρους, τους μισθούς των 8.000 ευρώ κ.λπ. Οι πολίτες το γνωρίζουν καλά, γι ‘αυτό και πήραν ένα μεγάλο ΌΧΙ στις εκλογές», δηλώνει το SNP.

Προσθέτουν επίσης ότι ο πρόεδρος του Εθνικού Φορέα Συντονισμού για τις Λοιμώδεις Ασθένειες συμμετείχε ακόμη και σε αυτήν τη συγκέντρωση, παρόλο που ο Φορέας προειδοποίησε ότι ο ανώτατος αριθμός ατόμων που μπορούσαν να συγκεντρωθούν σε υπαίθριο χώρο ανερχόταν στους 100.

«Είδαμε χθες το βράδυ πόσο σέβονται τα μέτρα που οι ίδιοι εγκαθιστούν. Η χθεσινή διαδήλωση ήταν υψηλού κινδύνου όσον αφορά τη διασπορά του ιού, κάτι που θα φανεί τις επόμενες μέρες. Ωστόσο, όταν πρόκειται για την υπεράσπιση του κράτους από εκείνους που τους αποκαλούν Τσέτες, όλα τα μέτρα μπορούν να αγνοηθούν. Παρόλο που γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι αυτό το Σώμα αργοέσβηνε, χθες το βράδυ λάβαμε μια επίσημη επιβεβαίωση περί αυτού», επισημαίνουν στο SNP.

Το SNP κάλεσε την αστυνομική διοίκηση να αποκαλύψει τα ονόματα των ατόμων που ζήτησαν άδεια για τη χθεσινή συγκέντρωση και είναι υπεύθυνα για την παραβίαση ορισμένων μέτρων και συστάσεων, ενώ απαιτούν επίσης εξηγήσεις σχετικά με το λόγο για τον οποίο η αστυνομία επέδειξε ολιγωρία στην πρόληψη αυτής της συγκέντρωσηςμ σε αντίθεση με τις πορείες διαμαρτυρίας για τον επαίσχυντο νόμο για τη θρησκευτική ελευθερία.

«Ζητάμε από τα αρμόδια όργανα να λάβουν θέση το συντομότερο δυνατόν έναντι των υπευθύνων για τη χθεσινή συγκέντρωση, να προσαγάγουν όλους εκείνους που παραβίασαν τα προστατευτικά μέτρα και τους κανονισμούς αυτής της χώρας, και να οδηγήσουν όλους τους ενόχους σε ενημερωτικές συνομιλίες – – για εγκλήματα όπως εκείνα που διαπράχθηκαν, χωρίς επιφυλάξεις, εναντίον ιερέων και ελεύθερων πολιτών του Μαυροβουνίου», συνεχίζει το SNP.

Αρκετές χιλιάδες μέλη του DPS μαζί με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου Milo Đukanović συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Ποντγκόριτσα για να υποστηρίξουν τις πολιτικές του DPS και, όπως είπαν, για να διαμαρτυρηθούν για την προσέγγιση του Μαυροβουνίου στη Σερβία. /ibna