Το Τουριστικό Συμβούλιο της Κροατίας δηλώνει ικανοποιημένο με τα αποτελέσματα στον τουρισμό

Το Τουριστικό Συμβούλιο της Κροατίας δηλώνει ικανοποιημένο με τα αποτελέσματα στον τουρισμό

Τον Ιούλιο του 2020, η Κροατία είχε καλύτερα τουριστικά αποτελέσματα από τον ανταγωνισμό της στις μεσογειακές χώρες και πέτυχε το 50% των ξένων αφίξεων που καταγράφηκαν τον Ιούλιο του 2019, ενώ και τα αποτελέσματά της για τον Ιανουάριο-Ιούλιο ήταν επίσης καλύτερα, στο 32% των αφίξεων του περασμένου έτους, το Τουριστικό Συμβούλιο της Κροατίας (HTZ) ανακοίνωσε τη Δευτέρα.

Η ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από το HTZ βασίζεται σε επίσημα τουριστικά δεδομένα από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο και την Τουρκία για τον Ιούλιο, καθώς και για τους πρώτους επτά μήνες του έτους, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ιταλία δεν έχουν ακόμη δημοσιεύσει τα δεδομένα τους για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

«Η Κροατία έχει πρόσβαση σε πολύ ενημερωμένες, αν όχι τις πιο ενημερωμένες τουριστικές στατιστικές στην Ευρώπη μέσω του συστήματος eVisitor της και δεδομένου ότι πολλές άλλες χώρες δεν έχουν παρόμοιο σύστημα, τα αποτελέσματα του Αυγούστου δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σύγκριση», δήλωσε ο διευθυντής του HTZ, Kristjan Staničić.

Υπογραμμίζοντας ότι τα στοιχεία για τον Ιούλιο δείχνουν ότι η Κροατία άνοιξε πολύ πιο γρήγορα στο πρώτο μέρος της θερινής περιόδου, γεγονός που οδήγησε σε καλύτερα αποτελέσματα και θέση από τις χώρες προέλευσης.

Τον Ιούλιο, 2,5 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες ήρθαν στην Κροατία, που αντιστοιχεί περίπου στο 50% του αριθμού των ξένων αφίξεων τον Ιούλιο του 2019, ενώ την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο κατέγραψε 3,3 εκατομμύρια αφίξεις ή 32% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Τουρκία είχαν πολύ χαμηλότερα ποσοστά αφίξεων τουριστών κατά την περίοδο ανάλυσης.

Η Ισπανία κατέγραψε το 25% των αφίξεων από έτος σε έτος τον Ιούλιο, με 2,5 εκατομμύρια αλλοδαπούς και 13,3 εκατομμύρια αφίξεις τον Ιανουάριο-Ιούλιο, 28% του αριθμού την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Πορτογαλία κατέγραψε περίπου 306.000 αφίξεις τουριστών τον Ιούλιο ή 17% των στοιχείων του Ιουλίου 2019, ενώ τα δεδομένα για τον Ιανουάριο-Ιούλιο δεν ήταν ακόμη διαθέσιμα.

Περίπου 65.000 τουρίστες έφτασαν στην Κύπρο τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους ή 12% σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούλιο και συνολικά 321.000 αφίξεις τουριστών καταγράφηκαν την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο ή το 15% των αφίξεων κατά την περίοδο αυτή πέρυσι.

Η Τουρκία δημιούργησε 933.000 αφίξεις τουριστών τον Ιούλιο ή 14% του κύκλου εργασιών του περασμένου Ιουλίου και περίπου το 22% των αποτελεσμάτων του περασμένου έτους επιτεύχθηκαν κατά την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο με 5,4 εκατομμύρια αφίξεις.

«Το HTZ θεωρεί ότι η πρόσθετη προσπάθεια προώθησης της Κροατίας στις χώρες προέλευσης οδήγησε σε καλύτερα αποτελέσματα, με τους περισσότερους τουρίστες να προέρχονται από τη Γερμανία, τη Σλοβενία, την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και αλλού. Το HTZ συνέχισε με φυσικές και άλλες μορφές επικοινωνίας με τουριστικούς οργανισμούς, κυβερνήσεις και διπλωματικές αποστολές που αποδείχτηκαν κρίσιμες στο τέλος και, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες και τα οικονομικά που είχαμε, κάναμε εξαιρετική δουλειά», κατέληξε ο Stanicic./ibna