Σερβία: Συνεχίζει τις επαφές του ο Vučić στις Βρυξέλλες

Σερβία: Συνεχίζει τις επαφές του ο Vučić στις Βρυξέλλες

Ο Vučić ηγείται της αντιπροσωπείας του Βελιγραδίου στις Βρυξέλλες, η οποία συμμετέχει σε έναν νέο γύρο διαλόγου με την Πρίστινα, λίγες μέρες μετά την υπογραφή στην Ουάσιγκτον της συμφωνίας οικονομικής εξομάλυνσης των σχέσεων Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου.

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vučić, συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση, Oliver Varhelyi

Χθες, ο Πρόεδρος της Σερβίας συναντήθηκε με τον Miroslav Lajcak, τον Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για το Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα, και τον Matthew Palmer Αναπληρωτή Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και τον Ειδικό Εκπρόσωπο για τα Δυτικά Βαλκάνια.

«Είχαμε μια καλή συνάντηση, μιλήσαμε για όλα τα σημαντικά θέματα και πώς να συνεχίσουμε τον διάλογο αύριο. Σήμερα έχουμε σημαντικές συναντήσεις των ομάδων μας και πιστεύω ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα, υπάρχουν τρία βασικά θέματα. Το πρώτο θέμα είναι οι αγνοούμενοι, το δεύτερο είναι οι εσωτερικά εκτοπισμένοι και η οικονομία, βασιζόμενοι σε ένα μέρος αυτού που συμφωνήσαμε στην Ουάσιγκτον, για δούμε πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας, να μην βλέπουμε ο ένας τον άλλον ως εχθρούς, να δούμε πώς να κάνουμε ό, τι είναι καλό για τους λαούς μας, τόσο τους Σέρβους όσο και τους Αλβανούς, αναφέρει μεταξύ άλλων, στο προφίλ του Instagram το μέλλον της Σερβίας.

Ο Richard Grenell, ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου για το διάλογο μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, δήλωσε χθες ότι κατά τη διάρκεια του διαλόγου στις Βρυξέλλες, ότι το σημείο 10, το οποίο απορρίφθηκε από την τελική έκδοση των συμφωνιών που υπογράφηκαν στον Λευκό Οίκο, θα είναι στο τραπέζι. Το αναφερθέν σημείο για τη σερβική αντιπροσωπεία ήταν υπό αμφισβήτηση επειδή επιδιώκει ρητά την αμοιβαία αναγνώριση των δύο πλευρών./ibna