Β-Ε: Το Αεροδρόμιο της Tuzla καθιερώνει «κορωνο-τέλη»

Β-Ε: Το Αεροδρόμιο της Tuzla καθιερώνει «κορωνο-τέλη»

ο Διεθνές Αεροδρόμιο της Τούζλα εισήγαγε τέλος ύψους ενός ευρώ για όλους τους επιβάτες που αναχωρούν, σε μια προσπάθεια προστασίας των ταξιδιωτών από τον κορωνοϊό, αναφέρει η Ex-Yu Aviation.

Η πληρωμή πραγματοποιείται από τους επιβάτες στο μετρητή πωλήσεων εισιτηρίων της αεροπορικής εταιρείας που βρίσκεται στην περιοχή ελέγχου ασφαλείας και διαβατηρίων. Το αεροδρόμιο της Tuzla ανακοίνωσε ότι έλαβε την απόφαση για την «προστασία των επιβατών, του προσωπικού του αεροδρομίου και την αποτροπή της εξάπλωσης του Covid-19». Η οικονομική κατάσταση του αεροδρομίου της Τούζλα έχει πληγεί σοβαρά μετά την κατακόρυφη πτώση του αριθμού επιβατών και την ακύρωση ορισμένων πτήσεων της Wizz Air. «Παραμείναμε κλειστοί για 75 ημέρες και δεν είχαμε έσοδα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Βιώνουμε ήδη τις επιπτώσεις των συσσωρευμένων ζημιών. Δυστυχώς, δεν έχουμε συμπεριληφθεί σε κανένα κυβερνητικό πρόγραμμα που προβλέπει βοήθεια ή επιδοτήσεις για υπαλλήλους», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Αεροδρομίου της Τούζλα, Esad Mujačić.

Σε αυτό το σημείο, η Wizz Air, ο μοναδικός πελάτης του αεροδρομίου, σχεδιάζει να αναστείλει πολλά δρομολόγια από την Τούζλα κατά την ερχόμενη χειμερινή περίοδο.

Η αεροπορική εταιρεία θα διακόψει τις υπηρεσίες προς το Βερολίνο, την Κολωνία, το Baden και το Vaxjo κατά τη χειμερινή περίοδο, σκοπεύοντας να τις αποκαταστήσει στα τέλη Μαρτίου του 2021. Υπηρεσίες προς το Salzburg, τη Βιέννη, το Billund και Friedrichshafen, οι οποίες έχουν ήδη ανασταλεί, αλλά αναμένεται να ξαναρχίσουν στα τέλη Οκτωβρίου, δεν θα επιστρέψουν στο δίκτυο μέχρι τη θερινή περίοδο του 2021 τον επόμενο Μάρτιο. Ως αποτέλεσμα, η Wizz Air θα εκτελεί πτήσεις από την Τούζλα προς Βασιλεία, Dortmund, Hahn, Memmingen, Eindhoven, Gothenburg, Malmo και Skavsta κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η Wizz Air προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η ανάκαμψη σε μοναδικά για τη βιομηχανία επίπεδα που κατέγραψε θα μπορούσε να σταματήσει, καθώς οι προειδοποιήσεις και οι περιορισμοί κατά του Covid-19 παρεμποδίζουν τις μετακινήσεις σε όλη την Ευρώπη. Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους παρουσίασε έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάκαμψης από τη συνεχιζόμενη κρίση του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα σήμερα να πραγματοποιηθεί πτήσεις σε επίπεδα πληρότητας 80% σε σχέση με το πέρυσι. Ωστόσο, τα στοιχεία των εισιτηρίων δείχνουν ότι η ανάκαμψη των ταξιδιών στην Ευρώπη άρχισε να σταματά τον Αύγουστο μετά από μια ισχυρότερη απόδοση τον Ιούλιο, με τη Wizz να ανακοινώνει ότι η πληρότητα ύψους 80% αποτελεί «ταβάνι» υπό τις τρέχουσες συνθήκες, και θα μπορούσε να παρατηρηθεί και πάλι μια πτωτική τάση.

«Από εδώ και στο εξής, είτε θα είσαι σε θέση να κρατήσεις τη γραμμή ανάκαμψης είτε θα παρουσιάσεις πτώση», είπε ο διευθύνων σύμβουλος Jozsef Varadi. /ibna