Βόρεια Μακεδονία: Συνεχίζονται οι διαφωνίες στο VMRO-DPMNE

Βόρεια Μακεδονία: Συνεχίζονται οι διαφωνίες στο VMRO-DPMNE

Το συμβούλιο πρωτοβουλίας για τη σύγκληση συνεδρίου του VMRO-DPMNE αρνείται τις απόψεις του Petar Bogojevski που εκφράστηκαν στη “Slobodan Petsat” σε άρθρο με τίτλο “Ψεύτικη ή πραγματική σύγκρουση για το κομματικό θρόνο του VMRO-DPMNE”.

«Η πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή ενός έκτακτου συνεδρίου για την εκλογή μιας νέας ηγεσίας του VMRO-DPMNE είναι μια ειλικρινής προσπάθεια να σώσει το κόμμα, να το μεταρρυθμίσει και να επιστρέψει στις νίκες. Δεν μπορούμε να πούμε ποια είναι η επιρροή του Martin Protuger στον Hristijan Mickoski, αλλά αυτό που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε με σιγουριά είναι ότι δεν συμμετείχε στην πρωτοβουλία που απαιτούσε ευθύνη και παραίτηση από τον υφιστάμενο Πρόεδρο Mickoski. Ίσως ο Protuger είναι πίσω από τον Mickoski και τον υποστηρίζει για να παραμείνει στο γραφείο του σχεδιάζοντας στρατηγικές, αλλά αυτή είναι αποκλειστικά η αμοιβαία τους σχέση».

Το συμβούλιο πρωτοβουλίας αποτελείται από ένα μικρό μόνο μέρος των μελών του κόμματος που προσχώρησαν πρόσφατα και υποστήριξαν το αίτημα για αλλαγή. Κανείς δεν την απήγαγε, ούτε μπορεί να απαγάγει την πρωτοβουλία. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να μοιραστούν την άποψη ότι η τρέχουσα ηγεσία έχει εξαντληθεί και ότι δεν έχει την ικανότητα να κερδίσει τη συμπάθεια του κοινού.

«Κάθε προσπάθεια να αμαυρώσουμε τις ειλικρινείς προθέσεις της πρωτοβουλίας είναι μια προσπάθεια να βοηθήσουμε τον υφιστάμενο Πρόεδρο Mickoski και να διασφαλίσουμε άλλη μια σίγουρη νίκη για το SDSM στις επόμενες εκλογές» αναφέρετε στην ανακοίνωση της πρωτοβουλίας./ibna