Ρουμανία: Τουρκικό κανάλι συζητά να εκπέμψει από το Βουκουρέστι

Ρουμανία: Τουρκικό κανάλι συζητά να εκπέμψει από το Βουκουρέστι

Την ύπαρξη τουρκικού project για νέο τηλεοπτικό σταθμό στη Ρουμανία αναφέρεται σε άρθρο ιστοσελίδας επικαλούμενη δήλωσε του πρώην Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημόσιας Διοίκησης Vasile Dâncu.

Όπως ανέφερε, η επιτυχία που γνωρίζει το Kanal D στη Ρουμανία ήταν “ένας σημαντικός παράγοντας” και για άλλους επιχειρηματίες στο χώρο της ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, όπως είπε ο πρώην Υπουργός, σκοπεύει να ακολουθήσει το παράδειγμα εκείνων του ομίλου  Dogan και να ανοίξει τηλεοπτικό σταθμό στο Βουκουρέστι. Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για έναν ανταγωνιστή του ομίλου Dogan και εντός Τουρκίας, ο οποίος σκοπεύει να “προσφέρει στο ρουμανικό κοινό πολύ ποιοτικές παραγωγές”, ενώ “δεν θα λείψουν από το πρόγραμμα, τα φημισμένα σίριαλ που παράγονται στην Κωνσταντινούπολη”.

Ο Ρουμάνος πολιτικός, αναφερόμενος στην επίσκεψή του στη Τουρκία, διευκρίνισε ότι “δεν είχε κανέναν πολιτικό σκοπό”. Απάντησε, όπως είπε,  στην πρόσκληση επιχειρηματία της Κωνσταντινούπολης να πάρει μέρος σε συζήτηση σχετική με το άνοιγμα νέου τηλεοπτικού σταθμού στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, σε προηγούμενη ανάρτησή της, ανέφερε ότι η UPC România πρόσθεσε στο “μπουκέτο” των σταθμών της, τον τηλεοπτικό σταθμό  Timeless Drama Channel, που προβάλλει κινηματογραφικές ταινίες.

Ο  TDC «απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας, που επιθυμεί να παρακολουθήσει επιλεγμένα προγράμματα, τα οποία σημείωσαν επιτυχία στην Τουρκία, και σε άλλες χώρες».  “Τουρκικά σίριαλ παρακολουθούν σε 140 και πλέον, χώρες. Η Τουρκία είναι σε παγκόσμιο επίπεδο ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας τηλεοπτικών σειρών μετά τις ΗΠΑ», γράφει η Capital, από τη μπροσούρα του TDC./ibna