Καμίνι η Κύπρος εκδόθηκε κόκκινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες

Καμίνι η Κύπρος εκδόθηκε κόκκινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες

Κόκκινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες στην Κύπρο εξέδωσε την Παρασκευή το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 45 βαθμούς Κελσίου σήμερα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα αναμένονται στην Κύπρο θερμοκρασίες μέχρι και 45 βαθμούς Κελσίου και κάτι τέτοιο, αναμένεται ότι θα συμβεί για πρώτη φορά φέτος.

Η πιο ψηλή θερμοκρασία που καταγράφηκε στην Κύπρο από τότε που η Μετεωρολογική Υπηρεσία κρατά σχετικό αρχείο πληροφοριών, ήταν πριν από μια δεκαετία και συγκεκριμένα το 2010 στο σταθμό ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας. Εκείνη τη χρονιά, καταγράφηκε θερμοκρασία 45,6 βαθμούς Κελσίου.

Θερμοκρασίες πάνω από τις κανονικές για την εποχή, αναμένεται ότι θα έχουμε και το επόμενο τριήμερο τουλάχιστον, γι’ αυτό και θα εκδοθούν επιπρόσθετες προειδοποιήσεις.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται σήμερα, το Τμήμα Δασών έθεσε σε επίπεδο «κόκκινου συναγερμού» τις δυνάμεις του.

Με την ευκαιρία απευθύνει, θερμότατη έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του στα δάση, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίγλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση./ibna