Τουρκία: Για την Ανατολική Μεσόγειο συνομίλησαν Erdogan και Merkel

Τουρκία: Για την Ανατολική Μεσόγειο συνομίλησαν Erdogan και Merkel

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan είχε την Πέμπτη επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel όπου συζητήθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και η πρωτοβουλία της προεδρεύουσας στην ΕΕ Γερμανίας για την αποκλιμάκωση της έντασης και την διεξαγωγή συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Επίσης συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών καθώς και άλλα περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Τούρκος Πρόεδρος χαιρέτησε τις προσπάθειες της Angela Merkel για την επίλυση των διαφορών στην Ανατολική Μεσόγειο που προκλήθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο, από την Ελλάδα και τους υποστηρικτές της.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο η Ελλάδα προσπάθησε να περιορίσει παράνομα το θαλάσσιο έδαφος της Τουρκίας, χρησιμοποιώντας μικρά ελληνικά νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές.

Ο Recep Tayyip Erdogan χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την υποστήριξη ορισμένων χωρών στην εγωιστική και άδικη στάση της Ελλάδας.

Η Τουρκία ισχυρίστηκε ότι οι πλευρές θα πρέπει αντ΄ αυτού να καθίσουν για διάλογο για να επιτύχουν μια win-win λύση βασισμένη σε δίκαιο διαμοιρασμό./ibna