Παρουσία Trump θα υπογραφεί στο Οβάλ Γραφείο συμφωνία Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου

Παρουσία Trump θα υπογραφεί στο Οβάλ Γραφείο συμφωνία Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump θα συναντηθεί σήμερα με τον Πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vučić και τον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Abdullah Hoti στο Γραφείο Οβάλ, όπου θα υπογραφεί συμφωνία χωρίς να αναφέρεται τι είδους και θα ακολουθήσει τριμερής συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Μετά τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο, τόσο ο Vučić όσο και ο Hoti θα συναντηθούν ξεχωριστά ο καθένας με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από μέσα ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου, η συμφωνία που αναμένεται να υπογραφεί στην Ουάσιγκτον θα είναι οικονομική και δεν θα περιλαμβάνει αμοιβαία αναγνώριση.

Μετά τους δύο πρώτους γύρους συνομιλιών μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vučić απέκλεισε το ενδεχόμενο αναγνώρισης του Κοσσυφοπεδίου ως μέρος των συνομιλιών και της πιθανής συμφωνίας που θα μπορούσε να υπογραφεί στην Ουάσιγκτον.

Ο Πρόεδρος Aleksandar Vučić δεν απέκλεισε τη δυνατότητα επίτευξης καλής συμφωνίας για τη Σερβία προσθέτοντας ότι όλες οι λεπτομέρειες του εγγράφου θα παρουσιαστούν σήμερα και αν δεν ήταν καλές, δεν θα το υπογράψει.

Χθες, στο δεύτερο, απογευματινό γύρο συνομιλιών τοπικής ώρας, στους Αμερικανούς αξιωματούχους ήταν και η Ivanka Trump, κόρη του Αμερικανού προέδρου, που παρευρέθηκε σε όλες τις σημαντικές διπλωματικές συναντήσεις, για τις οποίες ενδιαφέρεται ιδιαίτερα ο πατέρας της Donald Trump, κάτι που κατά κάποιο τρόπο δείχνει ότι η συμφωνία είναι πιο σίγουρη./ibna