Μαυροβούνιο: Επανέναρξη δρομολογίων για τη σιδηρογραμμή Bar-Βελιγράδι

Μαυροβούνιο: Επανέναρξη δρομολογίων για τη σιδηρογραμμή Bar-Βελιγράδι

Από σήμερα, ο διεθνής σιδηρόδρομος Μπαρ – Βελιγράδι – Μπαρ, ο οποίος είχε τεθεί σε αναστολή λόγω του κλεισίματος των συνόρων με τη Σερβία ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού, θα επαναλειτουργήσει, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Μαυροβουνίων

“Σε πρώτη φάση θα επαναλειτουργήσει μόνο το νυχτερινό τρένο, αναχωρώντας από το Bar στις 19:00, από την Ποντγκόριτσα στις 20:05 και από το Bijelo Polje στις 22:43, φτάνοντας στο Topčider στις 06:12. Η αναχώρηση από το Topčider είναι στις 21:10. Ανάλογα με το ενδιαφέρον και τη ζήτηση, ένα πρωινό τρένο θα προστεθεί σύντομα”, ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Προσθέτουν ότι, σύμφωνα με τις συστάσεις του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Μαυροβουνίου και των διεθνών σιδηροδρομικών ιδρυμάτων, οι διεθνείς επιβάτες σιδηροδρόμων καλούνται να τηρήσουν τα ακόλουθα μέτρα:

“Η χρήση προστατευτικών μασκών είναι υποχρεωτική κατά την αγορά εισιτηρίου τρένου, την είσοδο στο συρμό και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, εκτός εάν οι επιβάτες είναι μόνοι στην καμπίνα και για παιδιά κάτω των πέντε ετών.

Ο θερμικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός κατά την είσοδο στο συρμό. Σε περίπτωση συμπτωμάτων και ενδείξεων λοίμωξης, απαγορεύεται η επιβίβαση στην αμαξοστοιχία και επιβάλλεται αυτο-απομόνωση και έλεγχος, καθώς και η υποχρεωτική τήρηση των οδηγιών ανάλογα με τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Προβλήματα υγείας ή συμπτώματα ασθένειας που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού πρέπει να αναφέρονται στο χειριστή ή στον οδηγό.

Η φυσική απόσταση πρέπει να διατηρείται κατά την αγορά εισιτηρίων, όταν βρίσκεστε σε πλατφόρμες και στο συρμό.

Οι επιβάτες που προσέρχονται από το εξωτερικό πρέπει να παρουσιάσουν έγκυρη αρνητική δοκιμή PCR για κορωνοϊό ή θετικό τεστ ELISA που πραγματοποιήθηκε το αργότερο πριν από 72 ώρες, σύμφωνα με τις διαδικασίες NKT”, αναφέρει ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων.

Ζητούν από τους επιβάτες να αγοράσουν εισιτήρια εκ των προτέρων, όποτε αυτό είναι δυνατόν.

“Συνιστούμε στους επιβάτες να φτάσουν στο σταθμό μισή ώρα πριν από την αναχώρηση, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά την αγορά εισιτηρίου. Ζητάμε από τους επιβάτες να συμμορφωθούν με όλα τα συνιστώμενα μέτρα”, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων του Μαυροβουνίου. /ibna