ΕΕ: Στις 7 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες η συνάντηση υψηλού επιπέδου Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου

ΕΕ: Στις 7 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες η συνάντηση υψηλού επιπέδου Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Josep Borrell, και ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ για τον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα, Miroslav Lajcak, θα φιλοξενήσει τον Πρόεδρο της Σερβίας, Aleksandar Vucic και τον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Abdullah Hoti, για άλλη μια συνάντηση υψηλού επιπέδου στο πλαίσιο της διαδικασία; του Διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινα στις Βρυξέλλες, ανέφερε σε δήλωση της η Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Στο πλαίσιο της συνολικής συμφωνίας για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, η συνάντηση θα εξετάσει τις μη πλειοψηφικές κοινοτικές ρυθμίσεις και τον διακανονισμό αμοιβαίων οικονομικών απαιτήσεων / περιουσίας. Αυτό το Σαββατοκύριακο, πριν από τη συνάντηση υψηλού επιπέδου, ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ Miroslav Lajcak θα φιλοξενήσει την τέταρτη συνάντηση σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων για τα θέματα που συζητήθηκαν προηγουμένως, συγκεκριμένα τα αγνοούμενα και εκτοπισμένα άτομα και την οικονομική συνεργασία», αναφέρει η δήλωση.

Η συνάντηση υψηλού επιπέδου του διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινα προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου στις 10:00. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Josep Borrell θα κάνει δηλώσεις πριν από την έναρξη της συνάντησης του Διαλόγου και ο Ειδικός Εκπρόσωπο της ΕΕ Miroslav Lajcak με το πέρας των συνομιλιών./ibna