Τουρκία: Στοχοποίηση Τούρκων δημοσιογράφων στην Ελλάδα καταγγέλλει η Άγκυρα

Τουρκία: Στοχοποίηση Τούρκων δημοσιογράφων στην Ελλάδα καταγγέλλει η Άγκυρα

Σε στοχοποίηση Τούρκων δημοσιογράφων του Τουρκικού Πρακτορείου Anadolu προχώρησε ελληνική ιστοσελίδα αναρτώντας φωτογραφία του διαβατηρίου ενός από τους δυο Τούρκους δημοσιογράφους κατηγορώντας τους ως πράκτορες της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) καθώς πήγαιναν στο Καστελόριζο για να καλύψουν την ελληνοτουρκική κρίση.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γενικού Διευθυντή του Anadolu Senol Kazanci, ο οποίος ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να παρέχουν ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

«Η στόχευση δύο δημοσιογράφων που πήγαν στο νησί για να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την ελευθερία του Τύπου», αναφέρει σε δήλωση του ο Senol Kazanci.

Καταδικάζοντας το προκλητικό άρθρο, ο Kazanci επεσήμανε ότι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται για το Anadolu Agency (AA), ένα παγκόσμιο πρακτορείο ειδήσεων, παρακολουθούν στενά την ημερήσια ειδησεογραφία και καλύπτουν τις εξελίξεις στο Καστελόριζο όπως σε κάθε γωνιά του κόσμου.

«Περιμένουμε μια εξήγηση και μια συγγνώμη από την κυβέρνηση της Αθήνας για το πώς διαρρέουν τα στοιχεία ταυτότητας και διαβατηρίου των φίλων μας, τα οποία θα έπρεπε να βρίσκονται μόνο στα χέρια των ελληνικών αρχών», πρόσθεσε.

Με ένα tweet αντέδρασε ο Διευθυντής Επικοινωνίας Fahrettin Altun ο οποίος έγραψε: «Θα πληρώσετε το τίμημα εάν αυτοί οι Τούρκοι δημοσιογράφοι έρθουν σε κίνδυνο. Κανείς δεν μπορεί να σιωπήσει το Anadolu Agency, του οποίου το προσωπικό εργάζεται στα πιο εχθρικά περιβάλλοντα, μέσω απειλών, εκφοβισμού ή δημοσίευσης των προσωπικών τους πληροφοριών»

«Καταδικάζουμε τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών για υποκίνηση βίας, μέσω ενός φασιστικού ιστότοπου, εναντίον δημοσιογράφων του Anadolu στο Καστελόριζο. Την ώρα που οι Έλληνες δημοσιογράφοι εργάζονται όπως θέλουν στην Τουρκία, προς την οποία η ΕΕ αρέσκεται να δίνει μαθήματα ελευθερίας του Τύπου, μια χώρα-μέλος της δρα ως κράτος-μαφία» πρόσθεσε ο Altun./ibna