Ενημερωμένοι οι Ευρωπαίοι για την Αμερικανική πρωτοβουλία των συνομιλιών Βελιγραδίου-Πρίστινα

Ενημερωμένοι οι Ευρωπαίοι για την Αμερικανική πρωτοβουλία των συνομιλιών Βελιγραδίου-Πρίστινα

Στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιηθούν οι συνομιλίες οικονομικού περιεχομένου μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των ΗΠΑ για την επίτευξη της εξομάλυνσης των σχέσεων των δυο χωρών.

Η αποστολή του Κοσσυφοπεδίου έχει ήδη φτάσει στην Ουάσιγκτον ενώ ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic αναμένεται να φτάσει αύριο εκεί.

Η Αμερικανική πλευρά γι’ αυτή την πρωτοβουλία έχει ενημερώσει λεπτομερώς τους Ευρωπαίους και συγκεκριμένα τη Γερμανία και την Γαλλία σύμφωνα με τον ειδικό Σύμβουλο του Προέδρου Trump ο οποίος συνομίλησε με δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον ίδιο βρίσκεται σε στενή επαφή με τους συμβούλους της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel και του Προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron, και ότι οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν και υποστηρίζουν το αμερικανικό σχέδιο.

«Συνεργαζόμαστε με την ΕΕ. Θα συνεχίσουμε να συντονιζόμαστε. Δεδομένου ότι γνωρίζω τον κ. Hecker πολύ καλά και έχω πολύ στενό συντονισμό με τους Γερμανούς. Συντονίζομαι επίσης με τη Γαλλία σε συνεχή βάση, και με άλλους Ευρωπαίους. «Έτσι, ανεξάρτητα από το τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, συνεργαστήκαμε στενά με τους Ευρωπαίους και γνωρίζουν το σχέδιό μας και υποστηρίζουν το σχέδιό μας»/

Συνέχισε λέγοντας ότι οι ΗΠΑ δεν είναι μέλος της ΕΕ και δεν εμπλέκονται στις διαδικασίες που έχει η ΕΕ με άλλα μέρη.

«Έχουν τη διαδικασία τους», δήλωσε ο σύμβουλος του Trump στους δημοσιογράφους.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι «υποστηρίζουμε τους φίλους μας στην Ευρώπη. Κάνουμε ό, τι μπορούμε να κάνουμε, αλλά είναι το καθήκον, που καθορίζει τον ρυθμό και τις συζητήσεις»./ibna