Τουρκία: Φανταστικό το δημοσίευμα της Die Welt σύμφωνα με το Τουρκικό ΥΠΕΞ

Τουρκία: Φανταστικό το δημοσίευμα της Die Welt σύμφωνα με το Τουρκικό ΥΠΕΞ

Στη σφαίρα της φαντασίας είναι το δημοσίευμα της Die Welt σύμφωνα με ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, είχε δώσει εντολή για την πρόκληση θερμού επεισοδίου είτε με τη βύθιση ελληνικού πολεμικού πλοίου ή κατάρριψη πολεμικού αεροσκάφους, κάτι το οποίο αρνήθηκαν οι επιτελείς των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι «σήμερα, οι ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Die Welt για την Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με τη χώρα μας είναι εντελώς φανταστικές».

«Το γεγονός ότι ο Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης απαγγέλει κατηγορίες εναντίον της χώρας μας βάσει αυτών των φανταστικών ειδήσεων είναι μια νέα εκδήλωση της προκλητικής πολιτικής αυτής της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία είναι αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα, ασυμβίβαστη με τα διεθνή ήθη και νόμους.

Αντί να αντιμετωπίζουν τέτοιες αβάσιμες ειδήσεις, οι ελληνικές αρχές θα έπρεπε να τερματίσουν τα βήματα που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή» καταλήγει η ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών./ibna