Αλβανία: Αναλαμβάνει τη διοίκηση του Εθνικού Γραφείου Ερευνών η Hajnaj

Αλβανία: Αναλαμβάνει τη διοίκηση του Εθνικού Γραφείου Ερευνών η Hajnaj

Η Aida Hajnaj αναλαμβάνει από σήμερα 1 Σεπτεμβρίου την διοίκηση του Εθνικού Γραφείου Ερευνών (ΕΓΕ) με πρώτη δράση την προκήρυξη διαγωνισμού για την επιλογή 60 αξιωματικών του ΕΓΕ.

Η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα χαιρέτισε την ανάληψη της εξουσίας από την επικεφαλής του Εθνικού Γραφείου Ερευνών, Aida Hajnaj, θεωρώντας ότι αποτελεί σημαντικό ορόσημο για το δικαστικό σύστημα.

«Σήμερα, η Aida Hajnaj, αναλαμβάνει καθήκοντα ως ο πρώτος επικεφαλής του Εθνικού Γραφείου Ερευνών. “Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο, όχι μόνο για το αλβανικό δικαστικό σύστημα, αλλά και για τις γυναίκες σε ηγετικούς ρόλους», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα.

Στη συνέχεια, η αμερικανική πρεσβεία προσθέτει ότι «σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αλβανικού νόμου, η Hajnaj ολοκλήρωσε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε ειδικά από το Διεθνές Πρόγραμμα Βοήθειας για την Ποινική Έρευνα (ICITAP) στην Αλβανία, με επίκεντρο τη διαδικασία επιλογής των ερευνητών, στην επαγγελματική ηθική, στις πειθαρχικές διαδικασίες, στη χρήση βίας και πυροβόλων όπλων, κανονισμός για τη χρήση πολυγραφίας, στις σχέσεις της ΕΓΕ με την κρατική αστυνομία και στον ρόλο του παρατηρητή της Διεθνούς Επιτροπής της ΕΓΕ. Συγχαίρουμε την Αλβανία που έκανε ένα ακόμη βήμα προς τη δικαιοσύνη που οι Αλβανοί αναζητούν και αξίζουν» καταλήγει η ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ./ibna