Ποια εργαλεία πρέπει να έχω στο σπίτι για να φροντίζω μόνος μου τα υδραυλικά και τις αποχετεύσεις

Ποια εργαλεία πρέπει να έχω στο σπίτι για να φροντίζω μόνος μου τα υδραυλικά και τις αποχετεύσεις

Η συντήρηση των υδραυλικών ενός σπιτιού ή μιας επιχείρησης είναι διαδικασία που πολλοί δυστυχώς παραβλέπουν. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν συχνά διαρροές και άλλα προβλήματα που είναι δυνατόν να μας κάνουν να πληρώσουμε πολλαπλάσια ότι θα έπρεπε. Το κόστος για υδραυλικές επισκευές κι αποφράξεις δεν είναι συνήθως τεράστιο, αλλά είναι πάντα υπολογίσιμο.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε λοιπόν για ν’ αποφύγουμε συχνά το κόστος είναι να αγοράσουμε κάποιον απλό, υδραυλικό εξοπλισμό για να διαχειριζόμαστε τις μικροβλάβες και τις συντηρήσεις μόνοι μας. Πρέπει επίσης να πραγματοποιούμε τακτικά κάποιον έλεγχο, μία με δύο φορές το χρόνο έστω.

Συμβουλές για σωστή συντήρηση

Κάποιες φορές οι ερασιτέχνες υδραυλικοί το παρακάνουν. Φροντίστε να μη σφίγγετε πολύ τις βρύσες γιατί τα λαστιχάκια φθείρονται. φροντίστε επίσης να κλείνετε την παροχή νερού όταν λείπετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση που για παράδειγμα χρειάζεστε αποφράξεις Νέα Σμύρνη ή όπου αλλού βρίσκεστε, μην το παρακάνετε με τη χρήση χημικών αποφρακτικό, καθώς μπορεί να προκαλέσετε ζημιά στις σωληνώσεις. Το ξύδι με τη σόδα αποτελεί μία καλή λύση για να δοκιμάσετε.

Έχετε κατά νου πως λίγο γράσο ή σιλικόνη στο εσωτερικό καπάκι των φρεατίων κράτα μακριά τις δυσάρεστες οσμές. Τέλος καλό είναι να κλείνετε την παροχή του νερού στο πλυντήριο σας όταν αυτό ολοκληρώνει το πλύσιμο. Εάν δείτε εκτεταμένη υγρασία σε κάποιον τοίχο, ιδιαίτερα αν είναι εσωτερικός, τότε καλέστε άμεσα κάποιον υδραυλικό. Δεν θα τα καταφέρετε πιθανότατα μόνοι σας.

Απαραίτητος εξοπλισμός

Ανάμεσα στα εργαλεία που καλό είναι να έχετε στη διάθεση σας και τα οποία ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε για τη συντήρηση των υδραυλικών σας ή για κάποια μικροεπισκευή είναι:

Γαλλικό κλειδί

Είναι το απαραίτητο εργαλείο κάθε υδραυλικού. Υπάρχει σε διάφορα μεγέθη και το χρησιμοποιείτε για την αφαίρεση εξαρτημάτων σε μηχανισμούς και σωληνώσεις. Μπορεί να έχει ρυθμιζόμενο μέγεθος ή όχι. Με ένα ρυθμιζόμενο γαλλικό κλειδί μπορείτε να βιδώσετε ή να ξεβιδώσετε οποιοδήποτε εξάρτημα και σωλήνωση.

Σιδηροπρίονο

Υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί να κόψετε κάποια πλαστική η μεταλλική σωλήνα. Το απαραίτητο εργαλείο είναι ένα σιδηροπρίονο ή έστω η λάμα του, εφόσον τη χρησιμοποιήσετε με προσοχή.

Κατσαβίδια άλεν

Θα διαπιστώσετε πως πολλά από τα είδη υγιεινής συγκρατούνται με βίδες τύπου άλεν. Αν χρειαστεί να σφίξετε αυτές τις βίδες ή να αφαιρέσετε κάποιο είδος υγιεινής θα χρειαστείτε το κατάλληλο μέγεθος κατσαβιδιού άλεν. Μπορείτε να προμηθευτείτε ένα σετ με διάφορα μεγέθη κατσαβιδιών σε πολύ χαμηλή τιμή.

Βεντούζα

Μία ταπεινή βεντούζα μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Θα σας βοηθήσει να ξεφράκαρε τη λεκάνη της τουαλέτας, τον νιπτήρα, τη μπανιέρα, το σιφόνι κλπ. Ο μηχανικός καθαρισμός είναι πάντα προτιμότερος από τον χημικό. Εάν θέλετε κάτι καλύτερο, τότε δοκιμάστε μία μικρή χειροκίνητη αντλία αναρρόφησης. Μπορεί να γλιτώσετε πολλά χρήματα από αποφράξεις Καλλιθέα κλπ. με αυτόν τον τρόπο.

Σφυρί

Ένα σφυρί είναι πάντα χρήσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός των άλλων και στα υδραυλικά. Καλό είναι να πρόκειται για ένα ελαφρύ σφυρί, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε πιο ευέλικτα και εύκολα. Μπορείτε ωστόσο παράλληλα να έχετε και ένα πιο βαρύ σφυρί για πιο απαιτητικές περιπτώσεις.