Βουλγαρία: Ο Borissov συνεχάρη τον Zaev για την επανεκλογή του

Βουλγαρία: Ο Borissov συνεχάρη τον Zaev για την επανεκλογή του

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρία Boyko Borissov συνεχάρη τον Zoran Zaev για την εκλογική του νίκη και για την επανεκλογή του ως πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης.

«Η Βουλγαρία υποστηρίζει ακούραστα το δικαίωμα των πολιτών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας να είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας», δήλωσε ο Boyko Borissov στο συγχαρητήριο μήνυμα του στον ομόλογό του.

Ο Borissov τόνισε ότι η Βουλγαρία παραμένει συνεπής στην υποστήριξή της προς το ευρωπαϊκό μέλλον του πλησιέστερου γείτονά της, λόγω της πεποίθησης ότι η ενταξιακή διαδικασία της ΕΕ θα αποτελέσει βασικό μοχλό μεταρρύθμισης και σταθερότητας.

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας επισημαίνει ότι όταν ο ίδιος και ο Zaev υπέγραψαν προσωπικά τη Συνθήκη Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας την 1η Αυγούστου 2017, όχι μόνο άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των διμερών σχέσεων, αλλά έδειξαν επίσης στον κόσμο ότι οι χώρες της περιοχής είναι αρκετά ώριμες, ικανές και φιλόδοξες να λύσουν τα προβλήματά τους μόνες τους.

«Με αυτήν την πράξη, οι δύο μας χώρες έχουν δεσμευτεί να εργαστούν για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας, των δεσμών στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, μεταξύ των επιχειρήσεων και των ανθρώπων και στις δύο πλευρές των συνόρων», έγραψε ο πρωθυπουργός Borissov στον Zoran Zaev.

Ο Borissov είναι πεπεισμένος ότι τόσο πριν από τρία χρόνια όσο και σήμερα ο κύριος παράγοντας για τους πολιτικούς είναι η επιθυμία να εξασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες καθώς οι σχέσεις μεταξύ της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας αναπτύσσονται στο επίπεδο που θα έπρεπε να είναι πάντα – στο υψηλότερο επίπεδο ως κοντινότεροι γείτονες και φίλοι.

Στα συγχαρητήριά του στον Zaev, ο Borissov πρόσθεσε ότι και τα δύο μέρη πρέπει να παραμείνουν υπεύθυνα και δεσμευμένα για να επιτύχουν τους στόχους που τέθηκαν το 2017 με την υπογραφή της συμφωνίας.

«Με αυτό το πνεύμα, ελπίζω ειλικρινά ότι η Κοινή Επιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για Ιστορικά και Εκπαιδευτικά Θέματα θα ξαναρχίσει τις δραστηριότητές της σύντομα και ότι τα μέλη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας θα επιδείξουν εποικοδομητική στάση και σαφή δέσμευση να συμφωνήσουν για τα υπό συζήτηση θέματα», πρόσθεσε. ο Boyko Borissov./ibna