Ρουμανία: Ξεκίνησε η εκλογική εκστρατεία για τις τοπικές εκλογές

Ρουμανία: Ξεκίνησε η εκλογική εκστρατεία για τις τοπικές εκλογές

Από σήμερα έως τις 26 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιείται η εκλογική εκστρατεία για την όγδοη διεξαγωγή τοπικών εκλογών από το 1989. Εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφιοι έχουν εγγραφεί για περισσότερες από 43.000 θέσεις τοπικών συμβούλων, προέδρων συμβουλίων και δημάρχους.

Δεκάδες υποψήφιοι από όλες τις πολιτικές αποχρώσεις έχουν εγγραφεί για τις θέσεις των δημάρχων μεγάλων πόλεων, οι οποίες αποτελούν το πιο μεγάλο διακύβευμα στις φετινές δημοτικές εκλογές. Φαβορί στους μεγαλύτερους Δήμους παραμένουν οι εκπρόσωποι των PNL, PSD και USR-PLUS.

Ο Emil Boc είναι ο φιλελεύθερος υποψήφιος για τρίτη θητεία ως δήμαρχος του Cluj-Napoca, αφού έλαβε σχεδόν το 65% των ψήφων στις τελευταίες εκλογές. Ο βουλευτής του USR-PLUS Emanuel Ungureanu και ο Valentin Cuibus από το PSD είναι οι κύριοι αντίπαλοί του.

Για τον Δήμο της Timisoara, συμμετέχουν 15 υποψήφιοι, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού φιλελεύθερου δημάρχου, Nicolae Robu, ο οποίος κατεβαίνει για τρίτη θητεία. Ένας Γερμανός πολίτης που εγκαταστάθηκε στη Ρουμανία το 2003, ο Dominic Fritz, είναι υποψήφιος για το USR-PLUS, ενώ το PSD εκπροσωπείται από τον Voichiţa Lăzureanu, πρώην διευθυντή του Νοσοκομείου Λοιμωδών Νοσημάτων “Victor Babes”.

Στην Constanţa, ο εκπρόσωπος του PNL, γερουσιαστής Vergil Chițac, πρώην πρύτανης της Ναυτικής Ακαδημίας “Mircea cel Bătrân” και ο απερχόμενος δήμαρχος, Decebal Făgădău, είναι δίπλα – δίπλα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Στο δημαρχείο του Iasi, ο απερχόμενος δήμαρχος, Mihai Chirica, διεκδικεί μια νέα θητεία, αυτή τη φορά για το PNL, στο οποίο προσχώρησε τον Μάρτιο, μετά την απομάκρυνσή του από τις τάξεις του PSD. Ο κύριος αντίπαλός του είναι ο γερουσιαστής του USR-PLUS Cosette Chichirău./ibna