Βόρεια Μακεδονία: Η ηγεσία του VMRO-DPMNE δεν έχει τη νομιμότητα, σύμφωνα με τον Latinovski

Βόρεια Μακεδονία: Η ηγεσία του VMRO-DPMNE δεν έχει τη νομιμότητα, σύμφωνα με τον Latinovski

Αν περιμένουμε από αυτή την ηγεσία να χάσει άλλες εκλογές, το VMRO-DPMNE μπορεί να έχει καταστροφή. Το κόμμα θα απενεργοποιηθεί επιπλέον, και μπορείτε να φανταστείτε τις συνέπειες για την χώρα, δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Slobodan Petsat» ο πρώην και πλέον μακροχρόνιος δήμαρχος του Batel, Petre Latinovski.

Ο πρώην Δήμαρχος είναι μέρος της πρωτοβουλίας για τη σύγκληση ενός έκτακτου συνεδρίου του VMRO-DPMNE, αφού ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός “Ανανέωση” έχασε τις κοινοβουλευτικές εκλογές με περίπου 12 χιλιάδες ψήφους λιγότερους από τον συνασπισμό “Μπορούμε” του SDSM.

«Έχουμε δει πώς το SDSM κυβερνά αυτά τα τρία χρόνια και δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε πώς θα πατήσει σε αυτό χωρίς έναν ισχυρό αντίπαλο από την άλλη πλευρά. Η σημερινή ηγεσία του VMRO-DPMNE, παρά τις πολλές ήττες, παρά το γεγονός ότι είναι σαφές σε κάθε μέλος ότι κάτι δεν πάει καλά, αρνείται επίμονα να αντιμετωπίσει την ευθύνη. Στην πραγματικότητα, ο Πρόεδρος Mickoski είχε τρία χρόνια για να αφήσει το σημάδι του στο κόμμα και το κράτος, αλλά δεν έκανε ούτε ένα βήμα που θα θυμόμαστε. Ούτε πολιτικά ούτε προσωπικό. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο πια. Χρειάζεται νέα δύναμη και ενέργεια, το VMRO-DPMNE χρειάζεται και πάλι έντονα», είπε ο Latinovski. Σύμφωνα με τον ίδιο, με κάθε μέρα που περνά, η υποστήριξη για την πρωτοβουλία για τις αλλαγές στο VMRO-DPMNE αυξάνεται. Ωστόσο, όπως λέει, η πρωτοβουλία δεν έχει κανένα φαβορί για να διαδεχθεί τον Mickoski.

«Από την άλλη πλευρά, που αντιτίθεται στο Έκτακτο Συνέδριο, δεν υπάρχει ούτε ένα επιχείρημα για την υπεράσπιση των πολιτικών που εκπροσωπούνται από τον κ. Mickoski, ούτε κανείς από την τρέχουσα ηγεσία έχει καταθέσει επιχειρήματα κατά αυτής της πρωτοβουλίας. Δεν ξέρω γιατί είναι σιωπηλός. Δεν θεωρώ επιχείρημα ότι η VMRO-DPMNE κέρδισε αυτές τις εκλογές, διότι μόνο ο Mickoski πιστεύει σε αυτό, σημείωσε ο Latinovski.

Καταλήγοντας ο Latinovski τόνισε ότι η σημερινή ηγεσία του κόμματος δεν έχει πλέον νομιμότητα. Η πολιτική τους έχει ήδη ηττηθεί./ibna