Βόρεια Μακεδονία: Η νέα Κυβέρνηση θα λύσει τα εσωτερικά προβλήματα, δήλωσε ο Zaev

Βόρεια Μακεδονία: Η νέα Κυβέρνηση θα λύσει τα εσωτερικά προβλήματα, δήλωσε ο Zaev

Ο υποψήφιος Πρωθυπουργός Zoran Zaev δήλωσε σήμερα το πρωί ότι η νέα κυβέρνηση θα επικεντρωθεί κυρίως στην εσωτερική πολιτική όπως την κρίση του κορωνοϊού και τις συνέπειές της, αλλά και στη δικαιοσύνη, την οικονομία, την εκπαίδευση, την οικονομία και την οικολογία, καθώς και τις μεγάλες επενδύσεις στη δημόσια υγεία.

Σήμερα το πρωί, υπέβαλε στο Κοινοβούλιο την πρόταση της σύνθεσης και το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης αφού το Κοινοβούλιο σε μια μαραθώνια συνάντηση επιβεβαίωσε τις παραιτήσεις των μελλοντικών υπουργών και στη συνέχεια εξέλεξε άλλους βουλευτές.

Ο Zaev αναμένει ότι η νέα κυβέρνηση θα αρχίσει να λειτουργεί την επόμενη εβδομάδα επειδή τα θεσμικά όργανα πρέπει να λύσουν τα προβλήματα με πλήρη ικανότητα.

«Περιμένω μια καλή συζήτηση και πλειοψηφία, ώστε να έχουμε τη νέα κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα. Θα επικεντρωθούμε στην επίλυση των εσωτερικών προβλημάτων, θα είμαστε μια κυβέρνηση που θα επικεντρώνεται περισσότερο στην εργασία στο εσωγτερικό. Προτεραιότητά μας είναι η αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, της υγείας, της οικονομίας, της εκπαίδευσης, της οικονομίας και της οικολογίας. «Αγώνας για κάθε δουλειά και για την επιβίωση των εταιρειών, έλεγχος της περιουσίας των χρημάτων των υπαλλήλων, εκκαθάριση του δικαστικού σώματος, δέσμευση για τη διαδικασία διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και το περιβάλλον», δήλωσε ο Zaev.

O Zoran Zaev μίλησε μπροστά από το Κοινοβούλιο, ενώ πίσω του ήταν όλοι οι προτεινόμενοι υπουργοί για τη νέα κυβέρνηση. «Έχω μαζί μου 19 υπουργούς σήμερα, όλοι δεσμευόμαστε ότι θα προχωρήσουμε μπροστά, ότι θα εργαστούμε ακόμη περισσότερο και ακόμη καλύτερα, θα ζητήσουμε από τον καθένα σας ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή για ένα καλύτερο μέλλον. Ας κάνουμε όλοι μαζί κάθε οικισμό ένα καλύτερο περιβάλλον διαβίωσης», δήλωσε ο εντολοδόχος Πρωθυπουργός.

Παρόλο που η πλειοψηφία στο κοινοβούλιο είναι ισχνή, αναμένει από την κυβέρνηση να είναι σταθερή και να ολοκληρώσει μια τετραετή θητεία κάτι που δεν συνέβη σε μιάμιση δεκαετία. Ο Zaev τόνισε ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο είναι “εξαιρετική σύνθεση” και ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα προστεθεί με το “θετικό”./ibna