ΕΕ: Συνεχίζεται την Πέμπτη ο διάλογος εμπειρογνωμόνων Βελιγραδίου-Πρίστινα στις Βρυξέλλες

ΕΕ: Συνεχίζεται την Πέμπτη ο διάλογος εμπειρογνωμόνων Βελιγραδίου-Πρίστινα στις Βρυξέλλες

Ο διάλογος μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα θα συνεχιστεί αύριο με συναντήσεις σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της ΕΕ Nibala Masrali  στο Tanjug.

Η ΕΕ δηλώνει ότι αυτό αποτελεί «μέρος της διαδικασίας» στο πλαίσιο της επαναλαμβανόμενης διαδικασίας διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα.

«Μετά τη σύνοδο κορυφής τον Ιούλιο, ο διάλογος συνεχίζεται με μια σειρά συναντήσεων σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων» εξήγησε η Masrali.

Η τελευταία συνάντηση εμπειρογνωμόνων από το Βελιγράδι και την Πρίστινα πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουλίου στις Βρυξέλλες και η ΕΕ ανέφερε ότι οι εμπειρογνώμονες θα συναντώνται τακτικά για να συζητήσουν τα θέματα που άνοιξαν οι ηγέτες στις συναντήσεις σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.

Ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ για το Διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα, Miroslav Lajcak, ανακοίνωσε νέα συνάντηση στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο για τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic αναφέρει ότι μια νέα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Avdullah Hoti, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, αμέσως μετά τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου.

Η ΕΕ επιβεβαίωσε στο Tanjug ότι «έρχονται σε επαφή με όλους τους εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών» όταν πρόκειται να υποστηρίξουν τον διάλογο που ηγείται η ΕΕ, προκειμένου να ομαλοποιηθούν πλήρως οι σχέσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα και να επιλυθούν όλα τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ των δύο πλευρών./ibna