Αλβανία: Η μεγάλη φυγή των Αλβανών έγινε με κυβέρνηση PD-LSI, σύμφωνα με τον Braçe

Αλβανία: Η μεγάλη φυγή των Αλβανών έγινε με κυβέρνηση PD-LSI, σύμφωνα με τον Braçe

Ο Αντιπρόεδρος της Αλβανικής Κυβέρνησης Erion Braçe αντέδρασε σχετικά με τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης για την φυγή των Αλβανών από τη χώρα.

Ο Erion Braçe, αναφερόμενος στα στατιστικά του ΟΗΕ, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης των PD-LSI 137.000 άνθρωποι έφυγαν, ενώ στην κυβέρνησή τους 70 χιλιάδες.

Στην αντίδρασή του, ο Erion Braçe είπε ότι «όταν τα κοράκια της εξουσίας έδιωξαν τους αετούς από την Αλβανία, υπήρχαν 354.000 καθαροί Αλβανοί. Καταλαβαίνεις τι φρίκη. Είναι αυτοί που φωνάζουν περισσότερο για την εκκένωση αυτού του τόπου. Το ένα περισσότερο ποιητικό από το άλλο, μιλάν για φωλιές, αετούς, πατριωτικές επιστροφές κ.λπ. Το άλλο είναι το σύμβολο της αναχώρησης και της επιστροφής, μόνο για να γίνει υπουργός, μόνο για να γίνει πρωθυπουργός. Και οι δύο ήταν στην εξουσία. Από το 2005 ο ένας, από το 2009 και οι δύο μαζί στην ίδια δύναμη. Είχαν άμεσες ευθύνες στη διαχείριση της χώρας, των περιουσιακών στοιχείων, των θέσεων εργασίας, των ανθρώπων».

«Πριν από τέσσερις εβδομάδες, ο ΟΗΕ δημοσίευσε την έκθεση για τη μετανάστευση και μια ειδική σελίδα ήταν αφιερωμένη στην Αλβανία. Η καθαρή μετανάστευση (δηλαδή αναχωρήσεις και επιστροφές) κατά τα έτη 2005-2010 ήταν: 217.000 άτομα, τα έτη 2010-2015 ήταν: 137.000 άτομα. Η καθαρή μετανάστευση (δηλαδή αναχωρήσεις και επιστροφές) κατά τα έτη 2015-2020 ήταν: 70.000 άτομα!» δήλωσε ο Erion Braçe.

Ο Erion Braçe κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι απομακρύνει τους Αλβανούς με τουφέκια και τους πυροβολεί στη μέση της λεωφόρου.

«Κάντε μερικούς υπολογισμούς. 354 χιλιάδες Αλβανοί ήταν η καθαρή μετανάστευση τη στιγμή που τα κοράκια με δύναμη οδήγησαν τους αετούς. 70 χιλιάδες είναι τα τελευταία πέντε χρόνια. Πολλοί είναι πάλι, αλλά είναι 5 φορές λιγότερο από τότε. Τώρα φωνάζουν δυνατά, πολύ δυνατά, γιατί φοβούνται ότι κάποιος θα θυμάται ότι ήταν στην εξουσία και έδιωξαν τους Αλβανούς με αεροπλάνα και πλοία, αυτοκίνητα και τρένα, αεροπορικώς, ξηρά και θάλασσα. έδιωξαν τους Αλβανούς με τουφέκια. Τους πυροβολούσαν στη μέση της λεωφόρου, όποιος ήταν στόχος πυροβολήθηκε, όποιος δραπέτευσε έφυγε και είναι σε αυτούς τους αριθμούς. “Θα επιστρέψουν σίγουρα, αλλά δεν θα επιστρέψουν σε εσάς”, είπε./ibna