Κύπρος: Την απερχόμενη Πρέσβειρα της Γαλλίας δέχτηκε ο Αναστασιάδης

Κύπρος: Την απερχόμενη Πρέσβειρα της Γαλλίας δέχτηκε ο Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο Isabelle Dumont, με την ευκαιρία της λήξης της θητείας της.

Μετά τη συνάντηση, σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η Isabelle Dumont, μεταξύ άλλων, είπε ότι η Μεσόγειος πρέπει να είναι μια περιοχή συνεργασίας όπου όλα τα κράτη της περιοχής θα πρέπει να συνεργάζονται σε όλα τα επίπεδα.

Τώρα είναι περιοχή εντάσεων και για αυτό πρέπει η ΕΕ να έχει περισσότερη παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο με στόχο την ειρήνη, είπε.

Σε ερώτηση, η Γαλλίδα Πρέσβειρα είπε ότι μας απασχολεί το πώς συμπεριφέρεται η Τουρκία στην περιοχή, σημειώνοντας ότι η Γαλλία είναι παρούσα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόσθεσε ότι γαλλική φρεγάτα έχει συνεχή παρουσία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και αυτό, όπως είπε, πιθανότατα θα συνεχιστεί.

Αυτό, επισήμανε, είναι προς το συμφέρον όλων, διότι ο σκοπός της παρουσίας της Γαλλίας στην περιοχή είναι η αποφυγή συγκρούσεων, αλλά και σε ό,τι αφορά τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Πρόσθεσε, επίσης, ότι αυτό αποτελεί ένα μήνυμα προς όλες τις χώρες ότι οι αυξανόμενες εντάσεις δεν πρέπει να λαμβάνουν χώρα και ούτε αποτελούν στόχο της Γαλλίας./ibna