Ρουμανία: Το PSD θέλει να καταλάβει την εξουσία για να ελέγξει τις εκλογές σύμφωνα με τον Orban

Ρουμανία: Το PSD θέλει να καταλάβει την εξουσία για να ελέγξει τις εκλογές σύμφωνα με τον Orban

Ο Ludovic Orban δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας, στον τ/σ Digi 24, ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) κατέθεσε την πρόταση μομφής «μόνο για να καταλάβει την εξουσία για να ελέγξει την εκλογική διαδικασία».

Σύμφωνα με τον Orban, «η έξοδος από τη χώρα χωρίς κυβέρνηση αποτελεί επί του παρόντος πράξη πολιτικής ανευθυνότητας». Θεώρησε «προφανές» ότι το PSD δεν ενδιαφέρεται για κανένα σχέδιο διακυβέρνησης, ούτε για την οικονομική ανάκαμψη της Ρουμανίας ούτε για τη λειτουργία μιας κυβέρνησης ικανής να προετοιμάσει και να διαχειριστεί την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, να εγκρίνει το σχέδιο ανάκαμψης της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή να προετοιμάσει τη συμφωνία εταιρικής σχέσης για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο 2021 – 2027.

Επιπλέον, η επιτυχία μιας πρότασης μομφής “θα έθετε σε κίνδυνο τη δυνατότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός. Ο Ludovic Orban δήλωσε τελικά πεπεισμένος ότι στις προσεχείς κοινοβουλευτικές εκλογές στις 6 Δεκεμβρίου, οι Ρουμάνοι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν για τη μελλοντική κοινοβουλευτική αριθμητική και, κατά συνέπεια, για τη μελλοντική κυβέρνηση./ibna