Τουρκία: 44 τουρκικές εταιρείες μεταξύ των 250 κορυφαίων αναδόχων έργων

Τουρκία: 44 τουρκικές εταιρείες μεταξύ των 250 κορυφαίων αναδόχων έργων

Τα έσοδα των παγκόσμιων αναδόχων έργων μειώθηκαν κατά 3% το 2020, αλλά τα έσοδα των τουρκικών εταιρειών δεν επηρεάστηκαν, σύμφωνα με την Τούρκο Υπουργό Εμπορίου Ruhsar Pekcan.

Οι τουρκικές εταιρείες αποτελούν σχεδόν το ένα πέμπτο των κορυφαίων 250 εργολαβικών εταιρειών παγκοσμίως, σύμφωνα με το US Engineering News Record (ENR), δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας.

Με 44 εταιρείες στη λίστα, η Τουρκία κατατάσσεται δεύτερη σε αριθμό εταιρειών στη λίστα των 250 κορυφαίων διεθνών εργολάβων της ENR για το 2020 και έβδομη συνολικά σε έσοδα, δήλωσε η Ruhsar Pekcan σε συνάντηση που διοργάνωσε η τουρκική εταιρεία αναδόχων.

Η ισπανική εταιρεία ACS ήταν η κορυφαία εταιρεία, ακολουθούμενη από τους Hochtief Aktiengesellschaft από τη Γερμανία και Vinci από τη Γαλλία, σύμφωνα με την ENR.

Η Pekcan σημείωσε ότι ενώ τα έσοδα των κορυφαίων 250 εταιρειών μειώθηκαν κατά 3% το 2020 λόγω της παγκόσμιας αβεβαιότητας από την πανδημία του COVID-19, τα έσοδα των Τούρκων εργολάβων δεν έχουν αρνητικό αντίκτυπο.

«Αυτό αποτελεί ένδειξη της προσαρμογής, του δυναμισμού και της δυναμικής των συμβαλλομένων εταιρειών μας σε δύσκολες συνθήκες», υπογράμμισε.

Ο τουρκικός εργολαβικός τομέας ανέλαβε έργα αξίας 407 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 127 χώρες από το 1972, συμπεριλαμβανομένων 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περίοδο 1972-2002 και 357 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2002, τόνισε η Υπουργός Εμπορίου.

Πέρυσι ο τομέας ανέλαβε έργα αξίας 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων παρά τους εμπορικούς πολέμους και τις πολιτικές αβεβαιότητες, είπε η Ruhsar Pekcan, και πρόσθεσε: «Στοχεύσαμε πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2020, αλλά η πανδημία επηρέασε αρνητικά τα διεθνή έργα».

Μετά την πανδημία, η Τουρκία θα δει έργα ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατέληξε./ibna