Σλοβενία: Στόχος επιθέσεων η Ευρωβουλευτής Joveva από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ

Σλοβενία: Στόχος επιθέσεων η Ευρωβουλευτής Joveva από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ

Η σλοβένα Ευρωβουλευτής Irena Joveva (LMŠ / Renew) έγινε πρόσφατα στόχος προσβολών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ιστοσελίδες που συνδέονται με την κυβέρνηση των Δημοκρατικών (SDS), με αφορμή τη μακεδονική καταγωγή της, όπως ανακοίνωσε η List Marjan Šarec (LMŠ).

Η Joveva αποκάλυψε ότι ήταν στόχος προσβολών σε μια ανάρτηση στο Facebook την περασμένη Πέμπτη, σημειώνοντας ότι δέχτηκε προσωπικές επιθέσεις αντί για σχόλια για την πορεία της σλοβενικής πολιτικής.

Το κόμμα της LMŠ δήλωσε ότι η Joveva είχε έγινε στόχος στο Διαδίκτυο «με συστημικές προσβολές και παρενοχλήσεις από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης και άτομα που σχετίζονται με το SDS». Αποκορύφωμα όλων αποτέλεσε ένα άρθρο της ιστοσελίδας Nova24TV που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, στο οποίο η Joveva αναφέρεται ως Μακεδόνα ευρωβουλευτής, αναφέρει το LMŠ.

Το Nova24TV, στο άρθρο του στον ιστότοπό του υπενθυμίζει ότι η Joveva ήταν ένας από τους διαδηλωτές που φώναζαν το σύνθημα «Θάνατος στον Γιανσισμό» κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στη Λιουμπλιάνα. O Janša χαρακτήρισε το σύνθημα ως «ανοιχτή απειλή θανάτου».

«Η Joveva γεννήθηκε στη Σλοβενία, ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής στη Σλοβενία, ​​και εξελέγη στη Σλοβενία. Η καταγωγή της, για την οποία είναι ιδιαίτερα περήφανη, είναι προσωπικό θέμα και κάτι που δεν ανήκει στον πολιτικό διάλογο της Σλοβενίας τον 21ο αιώνα», δηλώνει το LMŠ δηλώνει.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης κάλεσε επίσης τον Πρωθυπουργό και επικεφαλής του SDS Janez Janša, συνιδιοκτήτη του Nova24TV, να διασφαλίσει ότι «ο ιστότοπός του θα σταματήσει να δημοσιεύει προσβλητικά, εθνικιστικά και ρατσιστικά άρθρα, τα οποία τοποθετούν τη Σλοβενία ​​στον άθλιο χάρτη των χωρών που κυβερνώνται από κόμματα που διαδίδουν συστηματικά τη μισαλλοδοξία, τη ρητορική μίσους και τον βλαβερό εθνικισμό, ο οποίος σημάδεψε με τραγικό τρόπο την ιστορία της Ευρώπης τον 20ο αιώνα».

Σε δήλωση για το STA, το γραφείο του πρωθυπουργού σημειώνει ότι δεν θα σχολιάσει την έφεση.

Το LMŠ κάλεσε επίσης τα κατώτερα κόμματα του συνασπισμού, ειδικά εκείνα που δηλώνουν κεντρώα, να δηλώσουν με σαφήνεια εάν υποστηρίζουν μια τέτοια διάδοση μισαλλοδοξίας και εχθρικού εθνικισμού από το ανώτερο κόμμα συνασπισμού. /ibna