Βόρεια Μακεδονία: Ο Zaev θα προτείνει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης την Τετάρτη

Βόρεια Μακεδονία: Ο Zaev θα προτείνει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης την Τετάρτη

Η σύνθεση των υπουργών της Δημοκρατικής Ένωσης για την Ενσωμάτωση παραμένει αμετάβλητη, επιβεβαίωσε ο ηγέτης του DUI, Ali Ahmeti σε δήλωση του στο TV21.

Ο Ahmeti, όπως αναφέρεται, εξήγησε ότι δεν υπάρχουν νέα ονόματα από το κόμμα του, παρά τα πολλά αιτήματα που ήταν στο κόμμα.

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, ο ηγέτης του SDSM Zoran Zaev την Τετάρτη θα υποβάλει στο Κοινοβούλιο τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και το σχέδιο προγράμματος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο Zaev ανακοίνωσε επίσης ότι θα υποβάλει την πρόταση του για την κυβέρνηση μετά την παραίτηση των βουλευτών που είναι υπουργοί και οι εντολές αυτών που θα τους αντικαταστήσουν θα επαληθευτούν και θα ληφθεί η απόφαση σχετικά με τον αριθμό των αντιπροέδρων της Συνέλευσης.

Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης, Talat Xhaferi, έχει προγραμματίσει μια συνεδρίαση για σήμερα, κατά την οποία θα πρέπει να καθοριστεί ο αριθμός των αντιπροέδρων και αναμένεται να επιβεβαιωθούν οι παραιτήσεις των  βουλευτών που περιλαμβάνονται στη λίστα του Zaev για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Ο Florin Besimi, αδελφός του Fatmir Besimi, ο οποίος είναι πρόταση του DUI για Υπουργός Οικονομικών, παραιτήθηκε επίσης από την κοινοβουλευτική του έδρα./ibna