Κροατία: Ο αριθμός των τουριστών τον Αύγουστο ήταν μικρότερος κατά σχεδόν 45% σε σύγκριση με πέρυσι

Κροατία: Ο αριθμός των τουριστών τον Αύγουστο ήταν μικρότερος κατά σχεδόν 45% σε σύγκριση με πέρυσι

Από τις αρχές Αυγούστου έως την Κυριακή, 23 Αυγούστου, η Κροατία σημείωσε 2,3 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών, ενώ πραγματοποιήθηκαν 17,6 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις. Αυτά τα στοιχεία αντιπροσωπεύουν το 67% των προηγούμενων ετών από την ίδια περίοδο. Η Istria είχε τον μεγαλύτερο αριθμό διανυκτερεύσεων με 4,3 εκατομμύρια, ακολουθούμενη από τον Kvarner με 3,5 εκατομμύρια και το Split-Dalmatia με 3,4 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.

«Μετά από τα εξαιρετικά αποτελέσματα από τον Αύγουστο μέχρι στιγμής, στα οποία επιτύχαμε το 67% της τουριστικής κίνησης του περασμένου έτους, ο Σεπτέμβριος μας περιμένει, για τον οποίο αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ καλές ανακοινώσεις από τους συνεργάτες μας, κυρίως από χώρες που δεν έχουν τοποθετήσει την Κροατία στη λεγόμενη ‘κόκκινη λίστα’», σχολίασε ο Διευθυντής του Κροατικού Εθνικού Τουριστικού Συμβουλίου, Kristjan Staničić.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η πραγματοποίηση περαιτέρω τουριστικής κίνησης θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα εντός της χώρας και εναπόκειται σε εμάς να συνεχίσουμε να ενεργούμε υπεύθυνα και να τηρούμε τα προβλεπόμενα μέτρα και να μειώσουμε τον αριθμό των μολυσμένων ατόμων για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη ορισμένων χωρών αφού οι κατάλογοι αναθεωρούνται κάθε δύο εβδομάδες. Μαζί με τα γραφεία αντιπροσωπείας μας, συνεχίζουμε να παρέχουμε πληροφορίες σε ξένα μέσα ενημέρωσης, αλλά και στους πιο σημαντικούς συνεργάτες και πράκτορες, ειδικά στις αγορές της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Σλοβενίας, στους οποίους παρουσιάζουμε την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα από τους νομούς».

Μέχρι τώρα, οι περισσότερες τουριστικές διανυκτερεύσεις πραγματοποιήθηκαν από τη γερμανική αγορά, περίπου 4,3 εκατομμύρια, που είναι το 90% των αποτελεσμάτων του προηγούμενου έτους. Ακολουθεί η εγχώρια αγορά με 3,3 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, η σλοβενική αγορά με 2,6 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, που αποτελεί το 94% του αποτελέσματος του προηγούμενου έτους, και η πολωνική αγορά με 1,8 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 5% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι./ibna