Αλβανία: Το Δημοκρατικό Κόμμα  θα κάνει τα πάντα για να παραμείνουν οι νέοι στη χώρα

Αλβανία: Το Δημοκρατικό Κόμμα  θα κάνει τα πάντα για να παραμείνουν οι νέοι στη χώρα

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας DP, Lulzim Basha, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η πολιτική του δύναμη θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τους νέους στη χώρα.

Αναφερόμενος στην τελευταία έκθεση Gallup, ο Basha είπε σήμερα ότι ένας στους 3 ανθρώπους που εγκαταλείπουν τη χώρα μας είναι νεαρός ή νέος, ενώ η Αλβανία είναι μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη φυγή εγκεφάλων στην περιοχή.

«Σήμερα, οι Αλβανοί φεύγουν επειδή έχουν λιγότερες ευκαιρίες για εκπαίδευση και όσοι έχουν μορφωθεί έχουν λιγότερες ευκαιρίες για απασχόληση. Με τον Edi Rama, προωθούνται εκείνοι που έχουν ποινικό μητρώο και όχι οι μορφωμένοι νέοι. Οι υψηλοί φόροι της κυβέρνησης Rama αυτά τα 7 χρόνια έχουν πάρει περισσότερα χρήματα από τις τσέπες των νέων από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, ενώ η διαφθορά δεν επιτρέπει σε αυτούς που είναι έντιμοι επαγγελματίες να προχωρήσουν» δήλωσε ο Basha.

Ο Basha είπε ότι το DP θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τους νέους στη χώρα δημιουργώντας συνθήκες απασχόλησης.

«Η φυγή των νέων είναι μια άλλη μεγάλη πληγή για την Αλβανία. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διατηρήσουμε τους νέους στη χώρα μας ως το πιο ζωτικό εργατικό δυναμικό. Το σχέδιό μας θα υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες των νέων, τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητά τους. Έχουν τις σωστές ιδέες, πάθος και ενέργεια για να δώσουν μια μεγάλη θετική ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας. Θα απελευθερώσουμε την αγορά από μονοπώλια έτσι ώστε η οικονομία μας να μπορεί να αναπνέει ελεύθερα: με χαμηλούς φόρους, επενδύσεις στην τεχνολογία και μια δημοσιονομική πολιτική που υποστηρίζει την εργασία», είπε.

Επίσης, ο Basha πρόσθεσε ότι «το σχέδιό μας θα δημιουργήσει χώρους για όποιον θέλει να εκπαιδευτεί και να απασχοληθεί να το κάνει στη χώρα του. «Οι Αλβανοί θέλουν μια κυβέρνηση που να ενδιαφέρεται για τον λαό και να τους υποστηρίζει, μια κυβέρνηση που προσφέρει ευκαιρίες και θέσεις εργασίας για τους γιους και τις κόρες μας»./ibna