Τουρκία: Σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα ο Αμερικανός Ειδικός Εκπρόσωπος για τη Συρία James Geffrey

Τουρκία: Σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα ο Αμερικανός Ειδικός Εκπρόσωπος για τη Συρία James Geffrey

Ο Ειδικός Εκπρόσωπος για τη Συρία και Ειδικός Απεσταλμένος στον Παγκόσμιο Συνασπισμό για τη Νίκη ενάντια στον ISIS Πρέσβης James Geffrey με τον Ειδικό Απεσταλμένο για τη Συρία Joel Rayburn, θα ταξιδέψουν στη Γενεύη, την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα από τις 22 έως τις 28 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση του State Department.

Στη Γενεύη, ο Πρέσβης Geffrey θα συναντηθεί με ομολόγους του στη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένου του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία, Geir Pedersen, και άλλων που θα συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις της Συνταγματικής Επιτροπής για τη Συρία που ξεκινούν στις 24 Αυγούστου. Αυτές οι συναντήσεις για τη Συρία που διευκολύνονται από τον ΟΗΕ με εντολή της απόφασης 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την αναζωογόνηση της διαδικασίας της συνταγματικής μεταρρύθμισης στη Συρία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμμετέχουν άμεσα σε αυτές τις συναντήσεις. Το επίκεντρο των συναντήσεων του Πρέσβη Geffrey θα είναι η προώθηση των προσπαθειών των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία βάσει της Ύπατης Αρμοστείας και της απόφασης 2254.

Στις 26 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη, ο πρέσβης Geffrey θα συναντηθεί με συριακές ομάδες της αντιπολίτευσης και άλλα μέλη της συριακής κοινωνίας των πολιτών για να συζητήσουν τις τελευταίες προσπάθειές των ΗΠΑ στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της μέγιστης εκστρατείας οικονομικής και πολιτικής πίεσης για να καταστήσει το καθεστώς του Assad υπόλογο και να τερματιστούν τα δεινά της Σύριων πολιτών.

Από τις 27 έως τις 28 Αυγούστου, ο Πρέσβης Geffrey θα ταξιδέψει στην Άγκυρα για συναντήσεις με ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους για να συζητήσει την εφαρμογή της UNSCR 2254 για την επίλυση της συριακής σύγκρουσης, τις συνεχείς προσπάθειές των ΗΠΑ να διασφαλιστεί μια μόνιμη ήττα του ISIS και άλλη διμερή συνεργασία που σχετίζεται με τη σταθερότητα της Συρίας και της περιοχής, καταλήγει η ανακοίνωση του State Department./ibna