Βόρεια Μακεδονία: Ο Talat Xhaferi εξελέγη Πρόεδρος της Εθνουνέλευσης

Βόρεια Μακεδονία: Ο Talat Xhaferi εξελέγη Πρόεδρος της Εθνουνέλευσης

Με 62 ψήφους υπέρ και 43 κατά, ο βουλευτής του DUI Talat Xhaferi επανεξελέγη Πρόεδρος της Συνέλευσης σήμερα το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, οι βουλευτές του Συνασπισμού Συμμαχία για τους Αλβανούς και Εναλλακτικοί έφυγαν από την αίθουσα του κοινοβουλίου.

Όταν ο Xhaferi έδινε την επίσημη διαβεβαίωση του ενώπιον του Κοινοβουλίου, οι βουλευτές του VMRO-DPMNE έφυγαν επίσης από την αίθουσα. Εκτός από τους βουλευτές του νέου συνασπισμού και οι δύο βουλευτές της Αριστεράς παρέμειναν επίσης στην αίθουσα.

Μετά την εκλογή του Xhaferi, η σύνθεση της νέας Επιτροπής Εκλογών και Διορισμών προτάθηκε από 11 βουλευτές και οι βουλευτές του VMRO επέστρεψαν στην αίθουσα.

Ο βουλευτής της Αριστεράς, ο Dimitar Apasiev και ο βουλευτής του VMRO-DPMNE, Gordana Siljanovska-Davkova, αιτήθηκαν ώστε η Αριστερά να έχει ένα μέλος στην επιτροπή και ζήτησαν από την πλειοψηφία να παραχωρήσει μια θέση μέλους για αυτό.

Στη συνέχεια, 90 βουλευτές ψήφισαν “υπέρ” και δύο “κατά” ενώ δύο απείχαν. Μ αυτή την ψηφοφορία έληξε η εναρκτήρια σύνοδος της Συνέλευσης./ibna