Βουλγαρία: Την είσοδο της Βουλγαρικής Τηλεόρασης απέκλεισαν οι διαδηλωτές

Βουλγαρία: Την είσοδο της Βουλγαρικής Τηλεόρασης απέκλεισαν οι διαδηλωτές

Το κτήριο της Βουλγαρικής Εθνικής Τηλεόρασης απέκλεισαν το πρωί της Παρασκευής, διαδηλωτές από το Κίνημα Πολιτών BOETS (Μαχητές) την 44η μέρα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Οι διαδηλωτές δεν επέτρεψαν στους πολίτες που ήθελαν να εισέλθουν στο κτήριο της Τηλεόρασης από την κεντρική είσοδο με το επιχείρημα ότι η Δημόσια Τηλεόραση δεν καλύπτει αντικειμενικά τα γεγονότα.

«Είμαστε εδώ, εμποδίζοντας την είσοδο στην ΒΕΤ με αίτημα την παραίτηση του Emil Koslukov και για να μην επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να μας πει ψέματα», δήλωσε ο ηγέτης της διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με τον Georgiev, «η ελευθερία του λόγου δεν σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να πει αυτό που θέλει, η ελευθερία του λόγου σημαίνει να ακουστεί – να ακουστεί από τους κυβερνώντες του, οι οποίοι θα προστατεύουν τα συμφέροντά τους. Στη Βουλγαρία, οι ηγέτες προστατεύουν τα συμφέροντα των ολιγαρχών, της μαφίας», δήλωσε ο Georgi Georgiev.

Η πρωτοβουλία ήταν τέταρτη της σειράς «αποκλεισμός-έκπληξη» του κινήματος «Μαχητές». Τις προηγούμενες ημέρες αποκλείστηκαν τα κτήρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής και της Επιτροπής Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Παραμένουν τα μπλόκα στις κεντρικές διασταυρώσεις στη Σόφια – στην περιοχή της Γέφυρας των Αετών, του Πανεπιστημίου Σόφιας και στην πλατεία Ανεξαρτησίας. Γύρω στις 4 το πρωί η Αστυνομία απομάκρυνε το μπλόκο στη γέφυρα της Διεθνούς Έκθεσης του Plovdiv και αποκατέστησε την κυκλοφορία στην περιοχή. Νωρίτερα, μια ομάδα των διαδηλωτών στο Plovdiv έκαναν πρόχειρα οδοφράγματα και σταμάτησαν την κυκλοφορία./ibna