Βουλγαρία: Το ΥΠΕΞ ζήτησε  από την Ελλάδα να ανοίξει το συνοριακό σημείο ελέγχου Ilinden-Εξοχή

Βουλγαρία: Το ΥΠΕΞ ζήτησε  από την Ελλάδα να ανοίξει το συνοριακό σημείο ελέγχου Ilinden-Εξοχή

Οι βουλγαρικές αρχές ζήτησαν από την Ελλάδα να ανοίξει το συνοριακό σημείο ελέγχου Ilinden-Εξοχή, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Σήμερα, μετά από αίτημα της Υπουργού Εξωτερικών Ekaterina Zaharieva, ο επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας στη Βουλγαρία κλήθηκε στο Υπουργείο στη Σόφια, στον οποίον παρουσιάστηκαν τα αιτήματα της βουλγαρικής πλευράς.

Ταυτόχρονα, ο προσωρινός επικεφαλής της Βουλγαρικής Πρεσβείας στην Αθήνα πήγε στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και ενημέρωσε τις αρχές για τα αιτήματα της Βουλγαρίας. Διαβεβαιώθηκε ότι οι ελληνικές αρχές θα υπέβαλαν το αίτημα για άνοιγμα του συνοριακού σημείου ελέγχου στις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Σήμερα το πρωί, οι εταιρείες εμπορίου και μεταφορών, οι αγρότες και οι οδηγοί από τη Βουλγαρία διαδήλωσαν μπροστά από το συνοριακό σημείο ελέγχου Ilinden-Εξοχή, απαιτώντας να ανοίξει για τα φορτηγά. Με απόφαση των ελληνικών αρχών, το σημείο ελέγχου έκλεισε σε όλα τα οχήματα στις 22 Ιουλίου. Η προθεσμία για φορτηγά ήταν η 3η Αυγούστου, μετά την οποία παρατάθηκε δύο φορές στις 15 Αυγούστου και στις 31 Αυγούστου.

Φορτηγά από την περιοχή Gotse Delchev, Dospat, Pazardzhik και Smolyan, καθώς και εκείνα από την περιοχή της Δράμας και της Καβάλας, αναγκάζονται να περάσουν από τα Kulata- Προμαχώνα, ο οποίος επεκτείνει το ταξίδι τους κατά περίπου μιάμιση ώρα ή 150 χιλιόμετρα μόνο προς μία κατεύθυνση. και τους αναγκάζει να περιμένουν περισσότερο για να μετακινηθούν στην Ελλάδα./ibna