Σλοβενία: Αυξήθηκε η ροή παράνομων μεταναστών

Σλοβενία: Αυξήθηκε η ροή παράνομων μεταναστών

Η Σλοβενική αστυνομία επεξεργάστηκε 7.409 περιπτώσεις παράνομης διέλευσης των συνόρων μέχρι τα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους, νούμερο που είναι 1,3% λιγότερο από ότι την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι μισές περιπτώσεις αφορούσαν πολίτες του Μαρόκου και του Πακιστάν, ενώ σημειώθηκε σημαντική μείωση στον αριθμό των Αλγερινών μεταναστών.

Τα στοιχεία της αστυνομίας δείχνουν ότι τον Ιανουάριο σημείωσε αύξηση του αριθμού των μεταναστών σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά αργότερα σημειώθηκε πτώση που ήταν επίσης το αποτέλεσμα της πανδημίας Covid-19.

Οι αριθμοί άρχισαν να αυξάνονται και πάλι ελαφρώς τον Μάιο, και ιδίως τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Τον Ιούνιο η αστυνομία χειρίστηκε 1.781 υποθέσεις και τον Ιούλιο 2.319, σημαντικά περισσότερες από πέρυσι.

Η πρόθεση για αίτηση ασύλου ανακοινώθηκε από 2.438 μετανάστες τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους. Οι Μαροκινοί ξεχώρισαν, με τον αριθμό τους να αυξάνεται κατά 9%, ενώ οι Αλγερινοί πολίτες φαίνεται να έχουν αλλάξει σε διαφορετική διαδρομή.

Η αστυνομία του Novo Mesto δήλωσε ότι πραγματοποίησε αρκετές συλλήψεις λαθρεμπόρων με τη συμμετοχή 79 παράτυπων μεταναστών.

Συνέλαβε έναν 44χρονο Ουκρανό που μετέφερε 48 μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές υπό απάνθρωπες συνθήκες στο πίσω μέρος ενός φορτηγού με αυστριακές πινακίδες.

Επιπλέον, η αστυνομία του Novo Mesto ανέτρεψε ένα φορτηγό με δύο Σλοβένους οδηγούς, που μετέφεραν 22 Πακιστανούς σε απάνθρωπες συνθήκες στο πίσω μέρος του φορτηγού.

Η αστυνομία του Novo Mesto σταμάτησε επίσης δύο αυτοκίνητα με ιταλικές πινακίδες που οδηγούσαν ένας Αφγανός και ένας Κουβανός πολίτης, οι οποίοι μετέφεραν εννέα Αφγανούς.

Η αστυνομία της Λιουμπλιάνα δήλωσε επίσης ότι πραγματοποίησε αρκετές συλλήψεις στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 45 παράτυποι μετανάστες.

Δύο Σλοβένοι συνελήφθησαν αφού πιάστηκαν να μεταφέρουν 42 παράνομους μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Ινδία και το Νεπάλ στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.

Σε άλλη περίπτωση, ένας Ουκρανός πολίτης συνελήφθη αφού βρέθηκε να μεταφέρει τρεις Αφγανούς στο αυτοκίνητό του.

Ενώ οι φερόμενοι ως λαθρέμποροι αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιο του ανακριτή, οι παράνομοι μετανάστες υπόκεινται σε επεξεργασία, ανέφερε η αστυνομία./ibna