Κοσσυφοπέδιο: Στη λάθος πλευρά της ιστορίας ήταν πάντα ο Kurti, δήλωσε ο Hoti

Κοσσυφοπέδιο: Στη λάθος πλευρά της ιστορίας ήταν πάντα ο Kurti, δήλωσε ο Hoti

Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Avdullah Hoti, λέει ότι τίποτα κακό δεν μπορεί να έρθει για το Κοσσυφοπέδιο από τον Λευκό Οίκο. Ενώ για τον πρώην πρωθυπουργό Ablin Kurti, ο Hoti είπε ότι ο ηγέτης του Vetëvendosje ήταν πάντα στη λάθος πλευρά της ιστορίας, σε όλες τις διαδικασίες που έχει περάσει το Κοσσυφοπέδιο.

Ο Hoti δήλωσε ότι η ημερήσια διάταξη της συνάντησης στην Ουάσιγκτον θα είναι εντελώς οικονομική. Επικρίνει σκληρά τον αρχηγό του Vetëvendosje, Albin Kurti, για τις δηλώσεις σχετικά με αυτήν τη συνάντηση.

«Βρείτε έναν πολίτη σε ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο που πιστεύει ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία στον Λευκό Οίκο που θα μπορούσε να είναι επιβλαβής για το Κοσσυφοπέδιο. Ο Albin Kurti είναι εντελώς λάθος. Ιστορικά έχει κάνει λάθος σε τέτοια γεγονότα. Έκανε λάθος από το Rambouillet της Βιέννης, τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας και σε όλες τις σημαντικές διαδικασίες που έχει περάσει το Κοσσυφοπέδιο. Ακόμη και τώρα ο Kurti βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας”, είπε στο Dukagjin.

Ο Hoti σημείωσε ότι καθώς το LVV διαμαρτυρήθηκε για το πακέτο Ahtisaari, εξακολουθούν να έχουν την ίδια λογική.

«Εμείς ως LDK, ως εταίροι του κυβερνώντος συνασπισμού αλλά και μέρος της αντιπολίτευσης δεν έχουμε τέτοιες αμφιβολίες ότι στον Λευκό Οίκο μπορεί να υπάρχει κάτι κακό για το Κοσσυφοπέδιο», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Avdullah Hoti./ibna