Βόρεια Μακεδονία: Το DUI ανακοίνωσε τους υπουργούς του στην κυβέρνηση συνασπισμού

Βόρεια Μακεδονία: Το DUI ανακοίνωσε τους υπουργούς του στην κυβέρνηση συνασπισμού

Ο Bujar Osmani θα είναι ο νέος Υπουργός Εξωτερικών, ο Fatmir Besimi θα είναι ο επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών, ο Naser Nuredini και ο Kreshnik Bekteshi διατηρούν τα Υπουργεία που έχουν μέχρι στιγμής, Περιβάλλοντος και Οικονομίας, ο Artan Grubi θα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτικού Συστήματος και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, ενώ θα αποφασιστεί αργότερα ποιος θα είναι ο Υπουργός της Κοινωνίας της Πληροφορίας και Διοίκησης. Το όνομα της Shiret Elezi, πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, συζητήθηκε για αυτήν τη θέση τις μέρες αυτές.

Αυτές είναι οι επιλογές  του DUI, αφού κατέληξε σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με το SDSM, οι οποίες ανακοινώθηκαν απόψε από τον αρχηγό του κόμματος Ali Ahmeti, μετά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του κόμματος.

Όπως δήλωσε ο Ali Ahmeti ο πρώτος Αλβανός Πρωθυπουργός της  ήταν ο στόχος τους στις εκλογές και ότι στην προεκλογική εκστρατεία τόνισαν ότι μια τέτοια δέσμευση είναι μια πρόοδος για την ισότητα για μια καλύτερη ζωή και για το μέλλον όλων.

«Είναι ακριβώς αυτός ο στόχος που έχουμε επιτύχει μαζί και ολοκληρώσαμε την ιστορική συμφωνία για να οδηγήσουμε μια κοινή κυβέρνηση. “Στόχος μας ήταν να επιτύχουμε ισότητα”, δήλωσε ο Ahmeti, προσθέτοντας ότι το DUI προσπάθησε να κερδίσει υποστήριξη από άλλα αλβανικά κόμματα, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή τους.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι ο Talat Xhaferi θα είναι ο Πρόεδρος της Συνέλευσης στη νέα σύνθεση./ibna