Βουλγαρία: Συνεχίζουμε να προσφέρουμε στους πολίτες μας, δήλωσε ο Borissov

Βουλγαρία: Συνεχίζουμε να προσφέρουμε στους πολίτες μας, δήλωσε ο Borissov

Για δεύτερο μήνα, οι συνταξιούχοι θα λάβουν επιπλέον 50 λέβα και ο πρωθυπουργός εγγυάται ότι εξασφαλίζεται η κατασκευή σύγχρονων υποδομών στη χώρα.

Όλοι οι Βούλγαροι συνταξιούχοι θα λάβουν ένα συμπλήρωμα 50 λέβα (25 ευρώ) στις συντάξεις τους για τον Σεπτέμβριο, δήλωσε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Boyko Borissov, ο οποίος ενημέρωσε ότι για το σκοπό αυτό διατέθηκαν πάνω από 106 εκατομμύρια λέβα, που προορίζονται για 2,1 εκατομμύρια συνταξιούχους.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό τα χρήματα θα μεταφερθούν στους λογαριασμούς του NSSI σήμερα και για δεύτερο συνεχή μήνα θα βοηθηθούν οι πιο ευάλωτοι Βούλγαροι πολίτες.

«Σκοπεύουμε να διαθέσουμε το ίδιο επιπλέον ποσό για τον Οκτώβριο. Η κατάσταση στον κόσμο δεν είναι εύκολη και συνεχίζουμε τις ενέργειές μας για να μπορούμε να υποστηρίξουμε κάθε Βούλγαρο, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος μοιράστηκε ένα βίντεο στο προφίλ του στο Facebook από τη συνάντηση.

Επιπρόσθετα ο Boyko Borissov σημείωσε ότι τα έργα υποδομής ήταν πάντα στο επίκεντρο των κυβερνητικών επιλογών καθώς αποτελούν προτεραιότητα παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται λόγω της πανδημία του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι ένα ακόμη καλύτερο, γρηγορότερο και ασφαλέστερο ταξίδι για κάθε Βούλγαρο, ανακοίνωσε ότι σήμερα το υπουργικό συμβούλιο διάθεσε 379 εκατομμύρια λέβα για τον εκσυγχρονισμό περίπου 69 χλμ. του δρόμου Vidin-Botevgrad μεταξύ τη διασταύρωση Makresh και την παράκαμψη Montana.

Η κατεύθυνση Vidin-Botevgrad είναι ένα κορυφαίο έργο στο επενδυτικό πρόγραμμα της RIA και του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων, καθώς ο εκσυγχρονισμός της διαδρομής από τη γέφυρα Danube II θα προσφέρει μια γρήγορη και βολική σύνδεση μεταξύ των αυτοκινητόδρομων Hemus, Trakia και Struma.

Εν κατακλείδι, ο πρωθυπουργός είπε: Συνεχίζουμε. Ενημερώστε τους ανθρώπους ότι έχουμε εξασφαλίσει την κατασκευή σύγχρονων και μοντέρνων υποδομών./ibna