Ρουμανία: Πάνω από 1.000 τα διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ

Ρουμανία: Πάνω από 1.000 τα διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ

Ο υπουργός Υγείας Nelu Tătaru δήλωσε την Τετάρτη ότι επί του παρόντος 1.034 πλήρως εξοπλισμένα κρεβάτια εντατικής θεραπείας είναι λειτουργικά για την νοσηλεία ασθενών με  COVID-19.

«Διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό για τη νοσηλεία του COVID –19. Πριν από τρεις εβδομάδες είχαμε 840 κρεβάτια. Με τη λειτουργία όλων των νοσοκομείων αυτών που επαναλειτούργησαν – Ilfov, Witing, Elias, καθώς και των υπολοίπων νοσοκομείων της χώρας – φτάσαμε στα 1.034 κρεβάτια. Χθες, στην αξιολόγηση που έκανα, για παράδειγμα, στην κομητεία Bihor, το δημοτικό νοσοκομείο και το νοσοκομείο της κομητείας, θα μπορούσε να αυξηθεί η ικανότητα κλινών εντατικής θεραπείας από 18 σε 35, στα δύο νοσοκομεία», δήλωσε ο Υπουργός Tataru.

«Στο βαθμό που θα δούμε ότι έχουμε μια σταθεροποίηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων από τη μια μέρα στην άλλη, με πτωτική τάση, μπορούμε να σκεφτούμε, σύμφωνα με ορισμένους κανόνες που πρέπει να γίνουν σεβαστοί, να μπορέσουμε επίσης να ανοίξουμε το εσωτερικό των εστιατορίων. Προς το παρόν, αυτό δεν ισχύει ακόμα », εξήγησε ο υπουργός, σύμφωνα με τον Agerpres.

Έως σήμερα, 73.617 κρούσματα κορωνοϊού έχουν επιβεβαιωθεί στη Ρουμανία, ενώ 1.409  νέα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί το τελευταίο 24ωρο και συνολικά 3.106 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 480 ασθενείς, ενώ 33.566 άτομα έχουν αποθεραπευθεί. Έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 1.566.632 τεστ για τον κορωνοϊό σε εθνικό επίπεδο./ibna