Β-Ε: Το καντόνι της Una-Sana απαγόρευσε τη μεταφορά και τη μετακίνηση μεταναστών

Β-Ε: Το καντόνι της Una-Sana απαγόρευσε τη μεταφορά και τη μετακίνηση μεταναστών

Ο Επίτροπος του Υπουργείου Εσωτερικών του καντονιού Una-Sana, μαζί με την Επιχειρησιακή Oμάδα, εξέδωσε διαταγή που απαγορεύει τη μεταφορά μεταναστών σε αυτό το καντόνι.

Λέγεται ότι τα λεωφορεία που μεταφέρουν μετανάστες θα σταματούσαν στην είσοδο του καντονιού Una-Sana, ένα από τα πιο βεβαρημένα με την κρίση των μεταναστών λόγω της θέσης του κοντά στα σύνορα της Κροατίας. Αυτή η απόφαση ελήφθη κατά τη σημερινή σύνοδο της Task Force για τη μετανάστευση σε αυτό το καντόνι.

Ο δήμαρχος της Bihać, Šuhret Fazlić, εξήγησε ότι το μέτρο της απαγόρευσης της μεταφοράς και της κυκλοφορίας των μεταναστών σχετίζεται ουσιαστικά με την επιδημιολογική κρίση και ότι την απόφαση έλαβε η Ομάδα Εργασίας μαζί με το Προσωπικό Κρίσης της USC.

Εκτός από το γεγονός ότι απαγορεύεται η μεταφορά μεταναστών προς και μέσα στα καντόνια με όλα τα μέσα μεταφοράς, απαγορεύεται επίσης η κυκλοφορία τους με τα πόδια, καθώς και η έξοδος μεταναστών εκτός των κέντρων υποδοχής.

Οι πολίτες αυτού του καντονιού προειδοποιούν εδώ και αρκετό καιρό ότι βρίσκονται στα πρόθυρα της υπομονής τους όσον αφορά την κρίση των μεταναστών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσπαθούν να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, δηλαδή να οργανωθούν προκειμένου να φυλάξουν τα “σύνορα του καντονιού” και να αποτρέψουν τη μεταφορά παράνομων μεταναστών.

Το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση επιβεβαιώθηκε κατά την άλλη συνάντηση του διευθυντή της Κρατικής Υπηρεσίας Έρευνας και Προστασίας της Β-Ε (SIPA), του Darko Ćulum, και του διευθυντή της Υπηρεσίας Εξωτερικών Υποθέσεων, Slobodan Ujić, ο οποίος τόνισε την αυξημένη εισροή μεταναστών στη Β-Ε, καθώς περισσότεροι από 10.000 από αυτούς έχουν εγγραφεί φέτος.

Οι συνομιλητές συμφώνησαν ότι το ζήτημα της αυξημένης εισροής παράνομων μεταναστών είναι μία από τις βασικές προκλήσεις ασφάλειας για τη Β-Ε και ότι απαιτείται κοινή δράση όλων των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Εξωτερικών Υποθέσεων.

Κατά το τελευταίο διάστημα, η Υπηρεσία Εξωτερικών Υποθέσεων προσδιόρισε 20 μετανάστες που ήταν αποφασισμένοι να αποτελέσουν απειλή για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια της Β-Ε και, σε συνεργασία με την Κρατική Υπηρεσία Ερευνών και Προστασίας, εντοπίστηκαν και τους έθεσαν υπό επιτήρηση στην Κέντρο Μετανάστευσης./ibna