Μαυροβούνιο: Οι πρώτοι επιβάτες προσγειώθηκαν από το Βελιγράδι

Μαυροβούνιο: Οι πρώτοι επιβάτες προσγειώθηκαν από το Βελιγράδι

Οι πρώτοι επιβάτες από το Βελιγράδι προσγειώθηκαν σήμερα στα αεροδρόμια της Ποντγκόριτσα και του Τίβατ, και επτά περιστροφές σε αυτές τις γραμμές έχουν ανακοινωθεί για σήμερα.

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό νέο, επειδή η Σερβία είναι η πιο σημαντική αγορά για τα αεροδρόμια του Μαυροβουνίου και πιστεύω ότι η ανάκαμψη τόσο για τα αεροδρόμια του Μαυροβουνίου όσο και για την εθνική αεροπορική εταιρεία Montenegro Airlines θα ξεκινήσει με την επιστροφή αγορών που είναι πιο σημαντικές για εμάς, δηλαδή τη Σερβία, Ρωσία, Τουρκία και Γερμανία», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Αεροδρομίου του Μαυροβουνίου, Danilo Orlandić, μετά την προσγείωση του αεροσκάφους της Air Serbia στην Ποντγκόριτσα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι τα δρομολόγια μεταξύ Μαυροβουνίου και Σερβίας έχουν τη μεγαλύτερη πληρότητα.

«Ήδη την Παρασκευή, έχουμε το άνοιγμα μιας νέας γραμμής προς τη Σερβία, μεταξύ Tivat και Nis, και φέτος ανοίξαμε επίσης μια γραμμή προς το Δουβλίνο στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, στο Ντόρτμουντ και με πολλές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Orlandić.

Επανέλαβε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του, οι πτήσεις προς τη Ρωσική Ομοσπονδία από την Ποντγκόριτσα και την Τιβάτ θα πρέπει να ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου.

Υπενθύμισε ότι ο αριθμός των επιβατών στα αεροπλάνα είναι σημαντικά χαμηλότερος, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης και των περιορισμών που επιβάλλονται από τις χώρες της ΕΕ.

«Πιστεύω όμως ότι με τη βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα μας, αυτοί οι περιορισμοί θα αρθούν πολύ γρήγορα και ότι οι πολίτες μας θα μπορούν να εισέλθουν στις χώρες της ΕΕ χωρίς προβλήματα», δήλωσε ο Orlandić.

Σήμερα το πρωί, ο Πρέσβης της Σερβίας στο Μαυροβούνιο, Vladimir Božović, ήταν επίσης στο αεροδρόμιο της Ποντγκόριτσα.

«Εκ μέρους της Πρεσβείας της Σερβίας και εξ ονόματός μου, ήρθα να καλωσορίσω τους πρώτους επιβάτες από την πτήση Βελιγράδι – Ποντγκόριτσα, μετά από μερικούς μήνες, και να εκφράσω τη μεγάλη μου χαρά και ικανοποίηση γιατί εμείς ως πρεσβεία ήμασταν σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές και άλλες αρχές στο Μαυροβούνιο», δήλωσε ο Božović.

Αναμένει ότι οι πολίτες της Σερβίας θα μπορούσαν σύντομα να εισέλθουν στο Μαυροβούνιο χωρίς τα τρέχουσα απαραίτητα τεστ COVID-19.

«Είμαστε σε επαφή με άτομα από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Μαυροβουνίου. Αναμένω ότι αυτά τα ευνοϊκά μέτρα θα επιβληθούν σύντομα. Βασίζουμε αυτήν την εκτίμηση σε ιατρικούς λόγους, δηλαδή στην ευνοϊκή επιδημιολογική κατάσταση και σε λόγους αμοιβαιότητας, δεδομένου ότι Η Σερβία έχει καταργήσει τα περιοριστικά μέτρα για τους πολίτες του Μαυροβουνίου, και μπορούν να εισέλθουν στη Σερβία χωρίς περιορισμούς και χωρίς τεστ», επεσήμανε ο Božović.

Οι γραμμές από την Ποντγκόριτσα και το Tivat προς το Βελιγράδι θα εκτελούνται καθημερινά./ibna