Η Κροατία ελπίζει ότι η Αυστρία θα αλλάξει την απόφασή της σχετικά με την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε για τη χώρα

Η Κροατία ελπίζει ότι η Αυστρία θα αλλάξει την απόφασή της σχετικά με την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε για τη χώρα

Αφού η Αυστρία απέρριψε το αίτημα της Κροατίας, η ταξιδιωτική οδηγία που προειδοποιεί τους πολίτες της να μην επισκέπτονται την Κροατία να μην ισχύει για ολόκληρη τη χώρα αλλά μόνο για ορισμένες περιοχές, η υπουργός Τουρισμού της Κροατίας Nikolina Brnjac δήλωσε την Τρίτη ότι αναμένει ότι η Βιέννη θα μπορούσε να αλλάξει την απόφασή της.

Η Αυστρία έχει επιβάλει υποχρεωτικές δοκιμές για το COVID-19 για αφίξεις από την Κροατία, ενώ η Σλοβενία ​​εξετάζει την επιβολή 14 ημερών καραντίνας για αφίξεις από την Κροατία από την επόμενη εβδομάδα.

Σχολιάζοντας αυτές τις εξελίξεις, η υπουργός είπε στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό (HRT) ότι τίποτα δεν έμεινε στην τύχη και ότι αυτή και άλλοι υπουργοί της Κροατίας βρίσκονταν σε μόνιμη επαφή με τους Σλοβένους ομολόγους τους για να τους παράσχουν διαφανή στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις μολύνσεις από το COVID ανά χώρα.

Αυτό δείχνει ότι μόνο δύο (από τις 21 κομητείες) έχουν αύξηση σε νέες περιπτώσεις, εξήγησε.

«Περιμένω από αυτούς να λάβουν υπόψη τις εξελίξεις στις κομητείες. Πρόκειται για σχετικά δεδομένα και είναι εξοικειωμένοι με αυτά», δήλωσε ο Brnjac.

Τονίζει ότι κάθε δύο εβδομάδες η Αυστρία αναθεωρεί και ενημερώνει τους καταλόγους που κατηγοριοποιούν τις χώρες ως προς την επιδημιολογική ασφάλεια.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα μέτρα που υιοθέτησε η (Κροατική) ομάδα διαχείρισης κρίσεων COVID-19, αναμένουμε ότι η Αυστρία θα μπορούσε να αλλάξει τη γνώμη της σε σχέση με την Κροατία», δήλωσε ο υπουργός της Κροατίας.

Ο Μπρνατζ απέκλεισε τη δυνατότητα της Κροατίας να επιβάλει αμοιβαίο μέτρο στην Αυστρία.

Τόνισε το γεγονός ότι δεν υπήρχε περίπτωση που κάποιος επισκέπτης είχε προσβληθεί από τον ιό ενώ έμενε σε ξενοδοχεία της Κροατίας και επαίνεσε αυτές τις επιχειρήσεις για την τήρηση επιδημιολογικών μέτρων.

Η ίδια τόνισε ότι υπήρχε ένας αμελητέος αριθμός τουριστών που έχουν μολυνθεί από τον ιό στην Κροατία./ibna