Βουλγαρία: Στις 2 Σεπτεμβρίου θα γίνει γνωστό αν θα υπάρξει παραίτηση, σύμφωνα με την Zaharieva

Βουλγαρία: Στις 2 Σεπτεμβρίου θα γίνει γνωστό αν θα υπάρξει παραίτηση, σύμφωνα με την Zaharieva

Στις 2 Σεπτεμβρίου, θα μάθουμε αν θα υπάρξουν οι 120 υπογραφές για την υποστήριξη της πρότασης του GERB και αν ναι, ακόμη και τότε υπάρχει δυνατότητα παραίτησης, δήλωσε στη Βουλγαρική Τηλεόραση η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ekaterina Zaharieva.

«Η ανάγκη σύγκλησης της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης συζητείται εδώ και χρόνια, αλλά κανείς δεν το έκανε, συμπεριλαμβανομένων πολλών πολιτικών κομμάτων που έχουν κάνει εκστρατεία γι αυτό». Το κάναμε, είπε ο Zaharieva και ζητήσαμε την ανάγνωση της πρότασης του GERB.

Ας αφήσουμε τα πολιτικά κόμματα που υποστηρίζουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις να εξηγήσουν στους πολίτες γιατί, όταν προσφέρεται η ευκαιρία για πραγματικές ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, είναι αντίθετα. Αυτό το Σύνταγμα δεν θα εγκριθεί, το σχέδιο συντάγματος αυτής της Εθνικής Συνέλευσης, θα ψηφίσει απλώς την απόφαση για τη σύγκληση της Ανώτατης Εθνικής Συνέλευσης, πρόσθεσε η Zaharieva.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν κανόνες στον Εκλογικό Κώδικα για την εκλογή της Μεγάλης Εθνικής Συνέλευσης, συμπλήρωσε η Zaharieva τονίζοντας ότι η πρόταση για μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 120 υπόκειται σε ψηφοφορία.

Όσον αφορά το χθεσινό σχόλιο του Προέδρου Rumen Radev από τη Βάρνα, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό “απολύτως ασαφή” προσθέτοντας ότι η παραίτηση πρέπει να είναι άμεση και άνευ όρων, η Αναπληρωτής Πρωθυπουργός είπε ότι ο Πρόεδρος δεν ενεργεί ως Πρόεδρος αλλά ως ηγέτης της αντιπολίτευσης./ibna