Σερβία: Στις ΗΠΑ θα συζητηθούν οικονομικά θέματα, δήλωσε η Brnabic

Σερβία: Στις ΗΠΑ θα συζητηθούν οικονομικά θέματα, δήλωσε η Brnabic

Η Πρωθυπουργός της Σερβίας, Ana Brnabic, σε δηλώσεις της σημείωσε ότι στη συνάντηση των εκπροσώπων του Βελιγραδίου και της Πρίστινα στο Λευκό Οίκο στις 2 Σεπτεμβρίου, θα συζητηθούν πρωτίστως οικονομικά θέματα.

Η Brnabic σημείωσε επίσης ότι πρόκειται για μια συνάντηση για τα οικονομικά θέματα στα οποία διακόπηκαν οι συνομιλίες, υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν υπήρξαν συζητήσεις για την αποκατάσταση της αεροπορικής εταιρείας Βελιγραδίου-Πρίστινα, καθώς και της σιδηροδρομικής διασύνδεσης.

«Αυτά είναι ως επί το πλείστον τα οικονομικά θέματα στα οποία αναφερόμασταν πάντα και τα οποία επέμενε ο Πρόεδρος Aleksandar Vućić, όχι μόνο στις συνομιλίες με την Priština, αλλά και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της mini Schengen που είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής, δήλωσε η Brnabic σε δημοσιογράφους.

Τόνισε ότι αναμένει από τη διεθνή κοινότητα να είναι ξεκάθαρη όχι μόνο καταδικάζοντας τα γεγονότα που σχετίζονται με το Visoki Decani, αλλά και στην πρόληψη της απειλής της σερβικής πολιτιστικής, ιστορικής και θρησκευτικής κληρονομιάς.

«Ελπίζω ότι όλοι οι διεθνείς παράγοντες, ξεκινώντας από την UNESCO, μέσω της ΕΕ, να είναι σαφείς όχι μόνο ως προς την καταδίκη, αλλά και στο να αποτρέψουμε την πολιτιστική-ιστορική-θρησκευτική κληρονομιά μας να καταρρεύσει, να τεθεί σε κίνδυνο, αλλά να διατηρηθεί, είπε η Brnabić, τονίζοντας ότι αυτή η κληρονομιά δεν είναι μόνο σημαντική για το σερβικό λαό, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο./ibna