Μαυροβούνιο: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγορεί το κυβερνών κόμμα ότι προετοιμάζει εκλογική απάτη,

Μαυροβούνιο: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγορεί το κυβερνών κόμμα ότι προετοιμάζει εκλογική απάτη,

Ο πρόεδρος του Κινήματος για τις Αλλαγές του Μαυροβουνίου (PzP) και υποψήφιος για τον συνασπισμό “Για το Μέλλον του Μαυροβουνίου”, Nebojša Medojević, δήλωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει χιλιάδες Ρομά από την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία που θα ψηφίσουν τις εκλογές της 30ης Αυγούστου.

Όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου, θα μεταφερθούν με πλοίο στα λιμάνια του Μπαρ και του Δυρραχίου, με τις πρώτες αφίξεις να αναμένονται αυτές τις μέρες στο λιμάνι του Μπαρ.

Όπως είπε, υπεύθυνος για την οργάνωση της άφιξής τους ήταν κρατικός αξιωματούχος με τα αρχικά P.M. και ακτιβιστής του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών (DPS), του οποίου τα αρχικά είναι S.A.

«Γνωρίζουμε τα πλήρη ονόματα. Γνωρίζουμε από ποια πρακτορεία αγοράστηκαν τα εισιτήρια, γνωρίζουμε τα πάντα σχετικά με την εφοδιαστική αυτού του εγχειρήματος … Οι Ρομά που θα έρθουν να ψηφίσουν δεν προέρχονται από το Μαυροβούνιο. Υποψιαζόμαστε ότι πρόκειται για σοβαρό οργανωμένο έγκλημα εμπορίας ανθρώπων», τόνισε ο Medojević.

Ο ίδιος τόνισε ότι η κατάχρηση της Elektroprivreda Crne Gore (εθνική εταιρεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας) συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου, δηλώνοντας ότι έχουν στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ιδιοκτητών αυθαιρέτων που αναζητούν σύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας «σε οικισμούς όπου το DPS διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο – Konik, Vrela Ribnicka, Kakaricka gora».

«Οι ακτιβιστές μας στο πεδίο παρατήρησαν επίσης ισχυρή παράνομη κατασκευαστική δραστηριότητα στην Kakaricka gora. Έκαναν καταγγελία στις επιθεωρήσεις, αλλά όταν ήρθαν οι επιθεωρητές, οι παράνομοι οικοδόμοι κάλεσαν τον ακτιβιστή DPS P.K. Όταν οι επιθεωρητές έρχονται και προσπαθούν να δουν ποια είναι τα γεγονότα, ο P.K. εμφανίζεται και η επιθεώρηση επιστρέφει», κατήγγειλε ο Medojević.

Αναφερόμενος στις προηγούμενες δηλώσεις του ότι η διεύθυνση του Κλινικού Κέντρου αξιολογεί την πολιτική συσχέτιση των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύτηκαν, ο Medojević δήλωσε ότι η διοίκηση αυτού του ιδρύματος παραβίασε πολλές διεθνείς συμβάσεις, το Σύνταγμα και διέπραξε πολλά εγκλήματα.

«Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι που το έκαναν και υπέβαλαν τον κατάλογο των ασθενών στο αρχηγείο του DPS θα θεωρηθούν σίγουρα εγκληματικά υπεύθυνοι», δήλωσε ο Medojević.

Τόνισε δε ότι η απάντηση του Κλινικού Κέντρου, που του στάλθηκε μετά τις αρχικές κατηγορίες, ήταν η απάντηση της «δομής της μαφίας» και όχι αυτού του θεσμού.

Τέλος τόνισε ότι ενημέρωσε τις πρεσβείες της Μεγάλης Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «κατάχρηση δεδομένων για ασθενείς από το Κλινικό Κέντρο και την παράδοσή τους στην έδρα του DPS» και αύριο θα τους ενημερώσει για την πρόθεση του DPS να προσπαθήσει να φέρετε χιλιάδες Ρομά στο Μαυροβούνιο./ibna