Η Κροατία δεν ανησυχεί για την τουριστική περίοδο

Η Κροατία δεν ανησυχεί για την τουριστική περίοδο

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας και ο επικεφαλής του Εθνικού Αρχηγείου Πολιτικής Προστασίας, Davor Božinović, δήλωσε την Κυριακή ότι δεν ανησυχεί για τη συνέχιση της τουριστικής περιόδου λόγω των κινήσεων των γειτονικών χωρών, και ισχυρίστηκε ότι οι αριθμοί έδειξαν ότι οι τουρίστες θα συνεχίσουν να έρχονται.

“Δεν ανησυχώ για τη συνέχιση της σεζόν, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 760.000 τουρίστες στην Κροατία και σήμερα δεκάδες χιλιάδες από χώρες της ΕΕ εισήλθαν στην Κροατία”, σχολίασε ο Božinović στο Dnevnik Nova TV το απόγευμα της Κυριακής σχετικά με την κίνηση της Ιταλίας και της Αυστρίας να συμπεριλάβουν την Κροατία στον κόκκινο κατάλογο χωρών υψηλού κινδύνου.

Τόνισε ότι θα ήταν καλύτερο εάν δεν υπήρχαν τέτοιες αποφάσεις και πρόσθεσε ότι η Κροατία θα συνεχίσει να κάνει τα πάντα για να είναι αποτελεσματική όσον αφορά την περίοδο μετά την τουριστική σεζόν».

«Θα κάνουμε τα πάντα για να προετοιμαστούμε για τη συνέχιση της τουριστικής περιόδου, καθώς και για το φθινόπωρο και την αρχή της σχολικής χρονιάς», τόνισε ο Božinović.

Είπε επίσης ότι κάθε χώρα λαμβάνει αποφάσεις που θεωρεί απαραίτητες. Από την αρχή της τουριστικής περιόδου, πρόσθεσε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη σύγκρουση συμφερόντων – από τη μία πλευρά, ότι οι άνθρωποι δεν ταξιδεύουν στο εξωτερικό και δεν ξοδεύουν χρήματα και, από την άλλη πλευρά, χώρες όπως η Κροατία δέχονται όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες.

«Μέχρι στιγμής, αυτή η ισορροπία έχει διατηρηθεί και νομίζω ότι θα διατηρηθεί στο μέλλον», δήλωσε.

Όταν ρωτήθηκε πώς η Κροατία θα απαντήσει στους Αυστριακούς που έβαλαν τη χώρα του στον κατάλογο των επικίνδυνων χωρών, ο Božinović απάντησε ότι «η Κροατία δε σκέφτεται έτσι».

«Επικεντρωνόμαστε, πάνω απ ‘όλα, σε ό, τι μας αφορά, έτσι χρησιμοποιούμε όλες τις δυνατότητες και τις δυνατότητές μας, έτσι ώστε η κατάσταση στην Κροατία να συνεχίσει να εξελίσσεται με ευνοϊκούς ρυθμούς», τόνισε.

Όσον αφορά τη Σλοβενία, από την οποία υπάρχουν ανακοινώσεις ότι θα θέσει επίσης την Κροατία στη λεγόμενη κόκκινη λίστα, είπε ότι βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη Σλοβενία. «Νομίζω ότι είναι σαφές σε όλους, συμπεριλαμβανομένων αυτών των χωρών, ότι οι καλύτεροι πρεσβευτές είναι οι τουρίστες τους που έρχονται στην Κροατία», σχολίασε./ibna