Σερβία: Δεν είμαστε σε θέση να απορρίπτουμε συνομιλίες, είπε ο Vučič

Σερβία: Δεν είμαστε σε θέση να απορρίπτουμε συνομιλίες, είπε ο Vučič

Ο Πρόεδρος Aleksandar Vučič δήλωσε σήμερα ότι το Βελιγράδι θα συμμετάσχει στις συνομιλίες στον Λευκό Οίκο, η οποία ανακοινώθηκε για τις 2 Σεπτεμβρίου από τον ειδικό απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ, Richard Grenell, και επεσήμανε ότι η Σερβία δεν είναι σε θέση να απορρίψει τις συνομιλίες.

Επιπροσθέτως δήλωσε ότι μίλησε με τον Grenell και ότι τα θέματα της συνάντησης θα είναι οικονομικά, τα οποία, όπως είπε, είναι σημαντικά θέματα για τη Σερβία.

«Η Σερβία δεν είναι σε θέση, και δεν θα ήταν καλό αν ήταν σε θέση, να αρνηθεί τις συνομιλίες» δήλωσε ο Vučič στην τηλεόραση Pink, σημειώνοντας ότι το ερώτημα γιατί ο Grenell χρησιμοποίησε τον όρο «διαπραγματεύσεις» ήταν ζήτημα για τον Αμερικανό διπλωμάτη.

«Τις προάλλες, είπαν ότι υποστηρίζουν τις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα της ΕΕ. Αλλά, επιτρέψτε μου να μην μπω στις σχέσεις τους. Είμαστε πολύ μικροί για να μπορέσουμε να το αντέξουμε αυτό», δήλωσε ο Vučič.

Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της ΕΕ και της κυβέρνησης των Βρυξελλών, πρέπει πάντα να βλέπουν τον διάλογο ως διάλογο μεταξύ δύο ανεξάρτητων χωρών./ibna