Σερβία: Συνάντηση Đurić με τον Ινδό Πρέσβη για τον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα

Σερβία: Συνάντηση Đurić με τον Ινδό Πρέσβη για τον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα

Ο Διευθυντής του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, Marko Đurić, συνομίλησε με τον Πρέσβη της Ινδίας στη Σερβία, Subrat Bata Bardžija, σχετικά με την πορεία του πολιτικού και ειδικού διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα, δηλώνοντας ότι το Βελιγράδι δεσμεύεται σταθερά να επιλύσει το πρόβλημα μέσω διαλόγου.

Το Βελιγράδι δεν θα ανταποκριθεί θετικά σε οποιαδήποτε πιθανή απόπειρα επιβολής λύσης, δήλωσε ο Đurić στον πρέσβη.

«Το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων είναι ένα σοβαρό και εκτεταμένο διεθνές νομικό ζήτημα και είναι κατανοητό ότι πολλές χώρες παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την πολιτική και διπλωματική εξέλιξη των γεγονότων σε αυτό το θέμα» δήλωσε ο Đurić.

Ο διευθυντής του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια ανέφερε ότι είναι σημαντικό για τη Σερβία να έχει ένα πολυπληθές και με επιρροή κράτος όπως η Ινδία στο πλευρό της στη διεθνή σκηνή.

«Χάρη σε αυτήν την υποστήριξη, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι πειστικά η πλειονότητα της ανθρωπότητας δεν υποστηρίζει τη μονομερώς διακηρυγμένη ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου» είπε ο Đurić.

Σύμφωνα με τον Đurić, η Σερβία θα συνεχίσει να χτίζει σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης με την Ινδία στο πνεύμα της παραδοσιακής φιλίας και να στηρίζει την οικοδόμηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της προόδου στην ινδική υποήπειρο»./ibna