Βουλγαρία: Δεν πέρασε η πρόταση του BSP λόγω έλλειψη απαρτίας για σύγκλιση έκτακτης Συνεδρίασης

Βουλγαρία: Δεν πέρασε η πρόταση του BSP λόγω έλλειψη απαρτίας για σύγκλιση έκτακτης Συνεδρίασης

Δεν κατέστη δυνατή η σύγκλιση της Έκτακτης Συνεδρίασης που αιτήθηκε το Σοσιαλιστικό Κόμμα BSP, καθώς δεν υπήρξε απαρτία στην Εθνοσυνέλευση. Μόνο 78 βουλευτές εγγράφηκαν για τη έκτακτη συνεδρίαση και ήταν οι Βουλευτές του BSP και του MRF καθώς και δυο βουλευτές του GERB.

«Και πάλι, έχουμε 78 βουλευτές για απαρτία. Δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε συνεδρίαση», ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Tsveta Karayancheva μετά τη δεύτερη απόπειρα εγγραφής των βουλευτών στην αίθουσα

Η ανακοίνωση για έλλειψη απαρτίας ακολουθήθηκε από κραυγές στην αίθουσα για παραίτηση της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα οι συγκεντρωμένοι από το πρωί διαδηλωτές έξω από το Κοινοβούλιο φώναζαν για παραίτηση και πέταξαν αυγά και ντομάτες στο κτήριο.

Το BSP είχε αιτηθεί τη σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης του Κοινοβουλίου, ώστε να απαντήσουν ο Πρωθυπουργός Boyko Borissov και ο Υπουργός Εσωτερικών Hristo Terziski για την επίθεση εναντίον δημοσιογράφων, διαδηλωτών και συμμετεχόντων στην Εθνική Διάσκεψη του GERB. Στην ημερήσια διάταξη ήταν επίσης η έγκριση από την Εθνοσυνέλευση μιας απόφασης με την οποία ο Πρωθυπουργός θα υποχρεούται να υποβάλει στο Κοινοβούλιο ενημέρωση του προϋπολογισμού σχετικά με τα κοινωνικοοικονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης με το COVID-19.

Η ηγέτης του BSP Cornelia Ninova δήλωσε μετά την αποτυχημένη συνεδρίαση ότι το GERB και η κυβερνητική πλειοψηφία αυτοκτόνησαν τελετουργικά λόγω φόβου».

«Ο Boyko Borissov έδειξε πώς παραβιάζεται το κράτος δικαίου, για άλλη μια φορά», είπε η Ninova, προσθέτοντας ότι «τόσο εμείς όσο και οι διαδηλωτές θέλουμε διαφάνεια και καταπολέμηση της διαφθοράς. Σήμερα είχαμε μια άλλη απόδειξη δικτατορίας στη χώρα»./ibna